Brann snur - gir Karadas ny kontrakt

Tidligere i høst fikk Azar Karadas beskjed om at han ikke inngikk i klubbens fremtidsplaner. Nå har 35-åringen signert ny kontrakt med Brann.

Brann Azar Karadas feirer
Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi la aldri saken død. Azar har motivasjonen som skal til, og fysisk sett vet vi hva han har å by på. Totalvurderingen ble at han fortsatt har noe å tilføre oss, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

Det er bare en drøy måned siden 35-åringen stod sterkt preget på Branns treningsfelt og fortalte hvor lei seg han var over å måtte forlate favorittklubben.

– Jeg er i bra form og føler at jeg har prestert godt nok til å få være med videre, sa fyrtårnet fra Nordfjordeid da.

Nå virker Soltvedt og resten av den sportslige ledelsen i Brann å være enig i den vurderingen.

I forrige serierunde fikk Karadas spille fra start for første gang denne sesongen. 35-åringen takket for tilliten ved å score etter innlegg fra en annen vraket Brann-helt, Erik Huseklepp, som er enig med FK Haugesund om en toårskontrakt.

Etter kampen uttalte Brann-trener Lars Arne Nilsen småkryptisk om Karadas at «ingenting er skrevet i stein», og Soltvedt fulgte opp med å skryte vilt av Brann-veteranen, som debuterte for klubben i 1999.

Den nye kontrakten er nok en gang av kun en sesongs varighet og binder Karadas til Brann ut 2017. Han vil også jobbe opp mot klubbens utviklingsavdeling med tanke på en fremtidig trenerkarriere.

– I dag er jeg glad og ser fremover. Jeg vet at jeg fortsatt har noe å bidra med, sier Karadas til Brann.no.