NRK Meny
Normal

Bergensavisen ble Barneavisen

Bergensavisen lot barn lage en hel utgave av avisen. Sjefredaktøren er stolt og imponert av resultatet.

Bergensavisen ble Barneavisen

Bergensavisen markerer FNs barnevernkonvensjon på sin helt egne måte.

I dag er det nøyaktig 25 år siden FNs generalforsamling vedtok konvensjonen om barns rettigheter. Det ønsker Bergensavisen å markere på sin helt egne måte. Derfor er alt redaksjonelt innhold torsdag 20. november skrevet av barn og ungdom under 18 år. Unntaket er faste sider som tegneserier, quiz, samt radio- og fjernsynsprogrammet.

Anders Nyland i Bergensavisen

GJORDE BERGENSAVISEN OM TIL BARNEAVISEN: Sjefredaktør Anders Nyland i Bergensavisen er stolt og imponert over resultatet.

Foto: Arne Ristesund

– Gjennom dagens avis ønsker vi å rette oppmerksomhet mot viktigheten av barns rett til å ytre seg, og barns rett til å bli hørt. Og vi håper å gi et bilde av hva barn og unge i Bergen tenker om verden rundt seg, sier sjefredaktør Anders Nyland i Bergensavisen.

Samarbeid med flere skoler

Avisutgaven har blitt til takket være god hjelp og godt samarbeid med i Avis i Skolen Hordaland, samt lærere og elever ved Hellen skole, Nattland skole og Amalie Skram videregående skole.

– Vi tenkte at hvis vi først skal gjøre noe så skal vi gjøre det ordentlig, sier Anders Nyland. det har vært mye planlegging. Johannes Bøyum i organisasjonen Avis i Skolen har vært til uvurderlig hjelp for oss.

Se hva de voksne synes om Barneavisen:

Se hva de voksne synes om Barneavisen

Thea og Synne skrev om konfirmasjon

Thea Berger Sjåstad og Synne Saltnes Nedrebø går begge i 9. klasse på Nattland skole i Bergen. De er to av elevene som har vært med på å lage dagens utgave av Bergensavisen. Å lage avis har vært både lærerikt og interessant, sier de to 14-åringene:

– Vi valgte å skrive om konfirmasjon siden vi selv skal konfirmere oss til våren.

Artikkelen «Foreldre må åpne lommeboken – det er kostbart med konfirmasjon» har fått plass på side 11 i dagens avis.

– Dette har vært en utfordring. Vi har brukt nettet for å finne informasjon om saken, men også funnet frem til søsteren til en vi kjenner som allerede er konfirmert. Hun har gitt oss mange tips, sier Thea og Synne.

– Hvordan er det å se den ferdige artikkelen på trykk?

– Det er jo litt gøy. Det er ikke sikkert vi får denne muligheten igjen.Vi har ikke tenkt så mye på om vi skal bli journalister. Vi får vente og se.

Konfirmasjonsartikkel

THEA OG SYNNES ARTIKKEL: De valgte å skrive om den økonomiske siden ved å konfirmere seg.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.