NRK Meny
Normal

– I det vi hoppet av, kantret båten og sank

– Været ble verre enn vi hadde trodd, sier de to mennene som kjørte på land i natt. Det ble dramatiske minutter da Kystvakten kom til unnsetning.

Bilder fra KV Njord

KANTRET: De to mennene kom seg akkurat av før båten kantret og ble fylt med vann i natt. Bildet er tatt av Kystvakten da de undersøkte vraket i dag.

– Da båten begynte å tippe, måtte vi bare hoppe over i Kystvakten sin båt. Like etter tippet den over og kantret. Det var ganske dramatisk.

Det sier den ene av de to Stord-mennene som i ett-tiden i natt måtte berges av Kystvakten i Korsfjorden sør for Bergen. De to var på vei mot Stord i en slepebåt, da de fikk problemer.

– Været var mye verre enn forutsett. Da fikk vi problem med et dieselfilter, og motoren stanset. Vi rekte på et skjær, der vi ble stående fast for å vente på hjelp, sier mannen.

Hovedredningssentralen ble varslet, og både en ambulansebåt og Kystvaktens KV Njord dro for å hjelpe.

Det var ganske høy puls der en stund. Vi så ikke mannskapet, og var redd for dem.

Skipssjef Anders Krakstad, KV Njord

– Høy puls en god stund

Skipssjef på KV Njord, Anders Krakstad, forteller at de var bekymret da de kom frem. En hurtiggående patruljebåt var raskt på plass, før kystvaktskipet kom etter.

– Det var så grusomt med sjø at det ikke var mulig å komme inn til dem. Vi brukte lang tid bare på å komme tett på båten og få kontroll på situasjonen.

Kystvakten hadde hatt kontakt med de to mennene på telefon, men mistet forbindelsen.

Det var ganske høy puls der en stund. Vi så ikke mannskapet, og var redd for dem. Vi visste ikke hvordan det gikk med dem før vi kom oss om bord.

Da Kystvakten kom seg om bord, fant de mennene under dekk. De var slitne, men uskadet ifølge skipssjefen.

– Vi var ikke redde, sier kameratene som eier båten.

Dramatikk da båten skulle reddes

Da båten skulle reddes, ble det virkelig dramatisk. Fartøyet ble forsøkt slept av land og Kystvakten fikk lenseutstyr om bord.

– Men det var for vanskelige forhold, og vannstanden steg bare mer og mer. Da båten begynte å kantre, måtte vi bare få kjørt inn med lettbåten og evakuert havarilaget vårt og de to mennene, sier Karstad.

– I det vi hoppet av, tippet båten over på siden, sier båteieren.

Båten kantret og sank på skjæret. I ettermiddag har Kystvakten inspisert båten for spor etter forurensning.

– Den ligger stabilt og ser hel ut, men er fylt med vann. Det er heldigvis ikke tegn til forurensning, sier skipssjef Karstad.