NRK Meny
Normal

Aurora kan ikke en eneste note. Likevel roses hun opp i skyene av musikkbransjen

– Du bare hører på sangen helt til den når fingrene dine. Så spiller du, sier 18-åringen.

Lørdagsportrett i Dagsrevyen: Aurora Aksnes

LØRDAGSGJESTEN: Aurora Aksnes spilte på Øyafestivalen lørdag, etter å ha gjort kometkarriere på kort tid. Se innslaget med 18-åringen fra Lørdagsrevyen her.

Aurora Aksnes (18) fra Drange i Os utenfor Bergen har så vidt vært hjemme de siste ukene. Det var etter opptredenen på Bylarm i Oslo tidlig i vår at musikkbransjen virkelig fikk øynene opp for henne.

Uken etter ble hun Ukas Urørt på P3. Nå reiser hun fra spillejobb til spillejobb. Og det uten å kunne en eneste note.

– Du bare hører deg frem, hører på sangen, helt til den når fingrene dine. Så spiller du. Jeg har klart meg ganske fint uten, konstaterer artisten.

Gammel nok til å komme inn der hun spiller

Aksnes ble oppdaget da hun var 17. Nå har hun nettopp blitt myndig.

– Nå kommer jeg i alle fall inn på de stedene jeg skal spille, smiler hun når NRK treffer henne hjemme på Os.

Det er her hun har laget musikken som nå når ut til et stadig større publikum. I går hadde Aksnes sitt kanskje største høydepunkt i sin korte karriere - til nå. Da spilte hun på Øyafestivalen.

– Det er på en måte dette vi har jobbet for, sier hun til NRK før konserten.

– Jeg kommer til å bli nervøs. Og jeg håper egentlig jeg blir det, for det er jo trist å aldri være nervøs. Det er litt som å være forelsket, sier 18-åringen.

På P3.no kan du lese alt om Øyafestivalen.

– Usedvanlig spennende artist

Like før sommeren signerte hun også platekontrakt med Petroleum Records som blant annet huser artister som Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Sondre Justad, Eva & The Heartmaker og Thomas Dybdahl.

– Det var veldig stas, sier Aksnes.

– Det var en kollega av meg som så en video av henne på Facebook. Vi så vel med en gang at hun var en usedvanlig spennende og flink artist, sier Mikal Telle i Made Managment, som blant annet har artister som Röyksopp og Sondre Lerche i stallen.

Lørdagsrevyen hadde i går Aurora Aksnes som en av sine yngste lørdagsgjester noensinne. Se reportasjen i toppen av artikkelen!