Atle Jebsen omkom i ulykke

Den kjente skipsrederen fra Bergen mistet livet i en ulykke ved Voss tirsdag. Også en av hans kvinnelige ansatte omkom i ulykken

Atle Jebsen omkom i en bilulykke tirsdag
Foto: Erlend Aas og Arnstein Karlsen

Det var den 73 år gamle skipsrederen Atle Jebsen og hans kollega Gerd Marit Widding Johnsen 66 år som omkom i kollisjonen tirsdag.

Atle Jebsen var blant annet administrerende direktør i Kristian Jebsens rederi og leder for flere andre Jebsen-selskaper fra 1967. Han var også president i Norges Rederiforbund fra 1982 til 1983.

- Ulykken er helt ufattelig for oss som har stått Atle Jebsen og firmaet nær. Ansatte får tilbud om hjelp til å takle situasjonen vi sender også ut informasjon til kunder og relasjoner over hele verden, sier, representant for rederiet Per Inge Hjertaker til NRK Hordaland.

Opprørt av «Rocknes»

Atle Jebsen står som en av de ledende norske shippingmenn gjennom den turbulente perioden fra 1960-årene frem til århundreskiftet.

Atle Jebsen ble kjent for hele Norge da lasteskipet «Rocknes» kantret i Vatlestraumen utenfor Bergen 19.januar 2004. Skipet var eid av rederiet Kristian Jebsens rederi. Tragedien der 18 sjøfolk mistet livet, opprørte skipsrederen.

Kolliderte med vogntog

Personbilen kolliderte først med et vogntog som igjen kolliderte med et annet vogntog. Ulykken skjedde like ved Vassendatunnelen på E16, i Voss kommune.

– To personer som satt i personbilen er omkommet og en tredje er sendt til Haukeland universitetssjukehus. Ingen i vogntogene ble skadd, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

(Saken forts. under bildet)

Bilulykke ved Bolstad
Foto: Arnstein Karlsen

Alvorlig, men stabil

Den skadede, en 55 år gammel mann, ble fraktet med luftambulanse til Haukeland Universitetssykehus.

Onsdag morgen opplyser Haukeland Universitetssykehus at personen fremdeles blir behandlet ved sykehusets intensivavdeling og at ilstanden er alvorlig, men stabil.

Søndag 18. oktober melder sykehuset at mannen døde av skadene. Dermed var det tre personer som omkom i ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.57.

MS Rocknes kantra januar 2004

KANTRET: Lasteskipet «Rocknes» kantret i januar 2004. Skipet tilhørte Jebsens rederi.

Foto: Marit Hommedal, Hommedal, Marit