Ambulanse beskutt ved skole i Åsane

 • Pistolmann må i retten

  28-åringen som skjøt med gassvåpen mot tre ambulansearbeidere på Haukås i Åsane torsdag blir lørdag morgen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, får NRK opplyst av jourhavende jurist i Vest politidistrikt. Mannen ble først satt i forvaring på Sandviken sykehus, men er nå overført derfra.

 • Fremstilles for varetektsfengsling


  Mannen som skjøt mot helsepersonell på Breistein i Åsane i går fremstilles for varetektsfengsling klokken ni i morgen. Han er nå utskrevet etter å ha fått behandling ved Sandviken sykehus. Ingen personer ble skadet i skyteepisoden i går.

  Politiaksjon ved skole i Bergen
  Foto: Christian Lura / NRK
 • Pistolmann innsatt på Sandviken

  28-åringen som tidligere i dag ble pågrepet etter å ha skutt med gasspistol mot tre ambulansefolk i Bergen er i kveld fremstilt til undersøkelse på psykiatrisk legevakt. – Han sitter i forvaring på Sandviken sykehus, mistenkt for tvang og trusler, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NRK.

 • Skjøt uten forvarsel

  Ambulansesjef for Helse Bergen, Guttorm Brattebø, sier til BA at det var ingen ting som skulle tilsi at oppdraget i Åsane i formiddag skulle ende med skyting. – Situasjonen gikk fra å være under kontroll, til at vedkommende trakk frem et våpen og begynte å skyte uten forvarsel, sier han. Brattebø er lettet over at ingen av hans tre ansatte ble skadet.