Påskestengt for første gang på over 30 år

Snømangel gir milliontap for alpinanleggene. Flere må stenge før påsken har startet.

Eikedalen skisenter stolheis

NÅ ER DET STENGT: I slutten av mars stimlet folk sammen i alpinbakkene i Eikedalen. Men nå er snøen borte, og anlegget stengt.

Foto: Picasa

Samlet omsetning i alpinanleggene denne vintersesongen ventes å bli om lag 900 millioner kroner. Det er en nedgang på 10 prosent sammenlignet med fjoråret.

For første gang siden vi åpnet i 1982, må vi holde stengt i påsken.

Fra Eikedalen Skisenters nettsider

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) er likevel fornøyd ettersom fjoråret, med 980 millioner kroner i omsetning, var den beste noensinne for Alpin-Norge.

Årets resultat er bedre enn 2010/11-sesongen, som også hadde ruskevær og sen påske og endte på 885 millioner kroner i samlet omsetning.

Rett før påske ligger det an til at samlet omsetning i alpinanleggene i vinter får en nedgang på mellom 5 og 10 prosent i forhold til forrige vintersesong, sier generalsekretær Andreas Rødven i ALF.

Måtte stenge før påske

Årets vintersesong har vært preget av uvanlig store variasjoner mellom alpinanleggene, og været de kommende påskedagene avgjør om reduksjonen i samlet omsetning blir nærmere 5 enn 10 prosent.

Mens noen alpinanlegg i vest og sør må stenge før påske, har andre rekordmye snø og forlenger sesongen til langt uti mai.

Både i Hemsedal, Trysil, Hafjell og Kvitfjell er forholdene svært bra, mens alpinsentrene i Eikedalen og Furedalen i Hordaland har måttet stenge før påsken er i gang.

– For første gang siden vi åpnet i 1982, må vi holde stengt i påsken, melder Eikedalen Skisenter.

– Påskesnøen regnet vekk. Furedalen Alpin er på grunn av snømangel stengt for sesongen, skriver det andre store alpinanlegget på Kvamskogen i Hordaland på sine nettsider.

Andre anlegg i Hordaland, som i Røldal og på Voss, er åpne.