NRK Meny
Normal

Advarer mot frekke el-sykkeltyver

De to karene spaserte freidig inn i sykkelbutikken og spurte om å få prøvesykle to dyre modeller, deriblant en eksklusiv elsykkel. Siden har ingen sett dem.

Stjålet elsykkel Sykkelsenteret Bergen

STAKK AV MED DENNE: Den ene tyven syklet av gårde fra Sykkelsenteret i Bergen med en Cannondale Traumont 1 elsykkel med spesiell lefty-gaffel. Ordinær pris: 30.000 kroner.

Foto: Cannondale/Sykkelsenteret

Klokken 16.39 sende Hordaland politidistrikt ut etterlysning etter de to sykkeltyvene som hadde besøkt Sykkelsenteret i Lars Hillesgate tidligere på dagen.

– Vi fant ut at de også hadde prøvd seg i den andre butikken vår, men uten hell. Nå ønsker vi å advare konkurrentene våre mot disse personene, sier Per-Ivar Bøe, medeier i Sykkelsenteret i Bergen.

Tyvene, som trolig er østeuropeere og av kraftig kroppsbygning, brukte falske ID-kort.

Stjålet sykkel

STJÅLET: Rocky Mountain element RSL 970 terrengsykkel.

Dyre sykler forsvunnet

De stakk av med følgende sykler, som har følgende beskrivelse:

  • Cannondale Traumont 1 elsykkel med lefty-gaffel. Ordinær pris: 30.000 kroner.
  • Rocky Mountain element RSL 970 terrengsykkel. Ordinær pris: 40.000 kroner.

LES OGSÅ: Elsykkelsalget vokser i enorm fart

– Litt flaut

– Det er jo litt flaut når slikt skjer, og det skjer ikke ofte. Jeg var ikke selv i butikken da det skjedde, men har fått vite at det var svært folksomt og travelt. Medarbeideren vår handlet i god tro, og tok imot ID-kort fra personene som senere viste seg å være falske, sier Per-Ivar Bøe, som tidligere var en profilert politileder i Bergen.

Han sørget raskt for at syklene ble etterlyst, og ber publikum om å melde fra til butikken eller politiet dersom de har tips i saken. Han har også varslet andre, lokale sykkelforhandlere i Bergen om tyveriet.

Etterlyses

– Tyvene skal ha prøvd seg andre stedet, blant annet i i Kanalveien. Da fikk de ikke med seg noe. Flere butikker skal ha blitt varslet om denne fremgangsmåten, sier operasjonsleder Terje Magnussen til Bergensavisen.

Politiet har gått ut med følgende generelle oppfordring på Twitter: Vær forsiktig når du låner ut verdier!

Her er signalementet på sykkeltyvene. Vi kan legge til at førstemann hadde påskriften «Boxing» på front og rygg av genseren.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold