NRK Meny
Normal

«Nina» etterlot flere skader enn storflommen

Over 1000 skader er meldt etter ekstremværet «Nina». – Vi får langt flere skademeldinger enn nå enn etter flommen i høst, sier forsikringsselskapet Frende. De venter flere meldinger de kommende dagene.

vrakrester

VRAKRESTER: Båter ble skylt på vann eller senket flere steder.

Forsikringsselskapene samlet har fått inn over 1000 skademeldinger. Frende har fått inn rundt 100 meldinger, og forventer langt flere de neste dagene. Det er høyere antall enn etter storflommen i høst, som rammet Voss, Flåm og Odda hardest.

– Samtidig var skadene under flommen langt større i omfang. Det var få, men store, skader. Nå har vi mange mindre skader, som tyder på at mange har hatt problemer denne helgen, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i forsikringsselskapet Frende.

Meldingene gjelder alt fra tak som har blåst av, båter som har gått ned, biler, campingvogner og en traktor.

Verst i Hordaland

– Det fullstendige skadebildet vil det ta tid å få oversikt over. Det er enkelte svært omfattende skader. Verst er det i Hordaland, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge Stine Neverdal.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool, der alle forsikringsselskaper med brannforsikring er medlem.

Mandag morgen er minst 7500 husstander uten strøm, av BKK sine kunder. Fire skoler i Lindås er stengt. Fire personer har valgt å ta tilbudet om å få ly og varme hos Knarvik Sjukeheim.

Les også: – Kan ta dager før strømmen kommer tilbake

– Hele taket løftet seg og fløy 50 meter

Var uten strøm i 30 timer

Strømløse

STRØMLØSE: Marianne Sagstad og Tommy Rasmussen var uten strøm i 30 timer, på Frekhaug i Meland kommune.

Foto: Sølve Rydland

Klokken 20:14 søndag kveld jubler familien til Tommy Rasmussen og Marianne Sagstad, som bor på Frekhaug i Meland. Lampene har begynt å lyse etter 30 timer i tussmørke.

– Det var rimelig kaldt i natt. Alt av det elektriske som ikke fungerer gjør at du føler at du er tilbake i steinalderen, sier Rasmussen.

– Vi kjøpte varmepumpe for et par år siden, men kastet heldigvis ikke ut ovnen. Den har varmet oss noe.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik