Hopp til innhold
Ekstremværet Nina treffer Skuteviken i Bergen
Foto: Merete Teigland Mellingen / 03030-tipser

Ekstremværet «Nina» i Hordaland

Oppsummert

Her får du det aller siste om ekstremvêret «Nina» i Hordaland, som slo inn mot kysten av Vestlandet med full styrke 10. januar 2015.
Tips NRK med bilder på MMS til 03030, eller epost 03030@nrk.no.

  • STRAUMEN TILBAKE I ALLE BUSTADHUS:

    Alle bustadhusa som mista straumen under ekstremvêret Nina har no fått den tilbake, opplyser BKK. – Det er framleis nokre hyttekundar som ikkje har straum. Dei er varsla og me held kontakten med dei, seier Anne Mette Tuvin, pressevakt i BKK.

  • NESTEN ALLE HAR FÅTT BREDBÅND:

    Telenor har i natt og i løpet av dagen rettet en rekke feil etter ekstremværet «Nina» og lynnedslag. I Hordaland er tallet på abonnenter uten bredbånd i ettermiddag nede i 24, tallet på fasttelefonløse nede i 196 og tallet på mobilbasestasjoner ute av drift nede i 25.

  • RETTER NETTFEIL I OS I NATT:

    Telenor melder at de i natt vil gjøre arbeid for å gi kunder internett tilbake etter stormen «Nina». En kabelfeil i Kvinnherad skal nå være rettet, og selskapet er også i ferd med å fikse et fiberbrudd mellom Tysse og Norheimsund som har rammet Kvam.

Kystverket lagar ny merking ved store Bloksen

Nytt merke ved store Bloksen skal stå imot ekstremvêret

Navigasjonsmerket på store Bloksen nord for Haugesund vart teken av naturkreftene i vinter. No er Kystverket i gong med å setja opp eit nytt merke, ein ganske utfordrande jobb, sjølv i fint sommarvêr.

Austevoll er en av kommunene i Hordaland som i dag har jobbet på spreng for å sikre strøm og telefondekning til sine innbyggere.
Se NRK-reporter Oddgeir Øystese rapportere fra uværet på Turøy i Fjell kommune i Hordaland.
Skuelystne ser orkan på Turøy i Øygarden.
Området rundt Sentralbadet er sperra av.