NRK Meny
Normal

«Nå er han død. Borte for alltid. Det er ikke til å begripe.»

AUFs fylkesleder i Hordaland, Tore Eikeland, er en av 86 døde etter massakren på Utøya.

Video Stoltenberg holdt tale til minne Utøya-ofrene

Stoltenberg holdt tale til minne Utøya-ofrene

Det ble bekreftet av Statsminister Jens Stoltenberg selv, da han holdt sin tale i Oslo Domkirke søndag. En svært grepet statsminister hedret 21-åringen fra Osterøy slik:

«En annen som er borte er Tore Eikeland. Lederen av AUF i Hordaland, og en av våre mest talentfulle ungdomspolitikere. Jeg husker han fikk hele landsmøtet i Arbeiderpartiet til å juble, da han holdt et engasjert innlegg mot EUs postdirektiv, og vant. Nå er han død. Borte for alltid. Det er ikke til å begripe.»

– Verste ugjerning siden krigen

Stoltenberg beskrev de siste to dager som en evighet.

- Fortsatt strever vi med å begripe omfanget, sa Stoltenberg, som fortalte om sitt kjennskap til en av lederne på Utøya.

Deretter kom ordene om ostringen, Tore Eikeland, som har markert seg som en svært engasjert og initiativrik politiker. Til tross for sin unge alder.

Liten bygd - hardt rammet

Tre unge menn fra Osterøy var tilstede på Utøya då massakren skjedde fredag ettermiddag. En kom seg i sikkerhet, en er savnet og en er nå bekreftet omkommet.

Osterøy kommune har offentligjort navnene på Tore Eikeland og Tarald Mjelde fra Valestrand. Begge har vært savnet siden skyteepisoden. Ordfører i Osterøy, Kari Foseid Aakre fra Arbeiderpartiet, sier til NRK at navnene ble offentliggjort i samråd med foreldrene.

LES OGSÅ: Ordfører i Osterøy: – Jeg håper inderlig vi får dem tilbake

LES OGSÅ: Kamerat: – Grusomt og meningsløst

LES OGSÅ: Overlevende kom hjem lørdag

Siste video

Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.
Programleiar: Tale Hauso
Se 30 timers sending oppsummert på 63 sekunder.