– Vil bli best så fort som mulig

Supporterne trekker kongelige paralleller allerede før han har hatt sin første arbeidsdag i Brann. Og Rikard Norling gjør ingenting for å dempe forventningene.

Rikard Norling

TATT IMOT SOM KONGE: Rikard Norling fikk overrakt en innrammet versjon av supporterklubbens neste medlemsblad under pressekonferansen i kveld. På forsiden blir han sammenlignet med Kong Rikard I, eller Rikard Løvehjerte.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen

GODE SAMTALER: Rikard Norling har lagt mye vekt på Roald Bruun-Hanssens innsats som forklaring på hvorfor han valgte Brann.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Klubben snakker jo om medaljer og europacupspill, og jeg kjenner jo at det også er en forutsetning for at jeg skal passe her, sier Norling til NRK etter at han ble tatt imot med bluss, sang og klapping på pressekonferansen der han ble presentert som Brann-trener.

– Det var fint, det er stor lidenskap her. Men jeg er her for å jobbe hardt, og det er viktig at jeg forstår at det er forventninger til meg, heller enn å bare hoppe avgårde herfra helt euforisk over mottakelsen, sier Norling.

– En helt vanvittig dag

Leder for supporterklubben Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, sa til NRK i går at han ikke ville slippe jubelen løs før alt var bekreftet, men at han satt og hoppet i sofaen da han fikk vite at Norling hadde landet i Bergen.

– Nå hopper vi overalt. Dette er en helt vanvittig dag, og jeg har hatt problemer med å tenke på noe som helst annet. Vi har fått en kjempeprofesjonell vinnerskalle, og det er en «match made in heaven» for Brann, sier Lillebøe-Hansen, som koste seg over mottakelsen Norling fikk på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Roger Lillebøe-Hansen i Bataljonen forteller om hvordan han opplevde presentasjonen av Rikard Norling.

Roger Lillebøe-Hansen om pressekonferansen. Reporter: Johannes Morland

– Det er herlig. Det er sånn det skal være. Supporterne lar seg ikke styre av en standard pressekonferanse, dette er følelser, sier Lillebøe-Hansen.

– Det blåser i store klubber

Han gleder seg til å komme i gang med 2014-sesongen etter at klubben har valgt en trener med en filosofi Bataljonen har sagt de ønsker.

– Vi ønsker den angrepsvillige fotballen, der det går raskt i lengderetningen. Dette vil fylle Stadion og skape fest på tribunene, tror Lillebøe-Hansen.

Rikard Norling tror ikke han skal ha problemer med å takle forventningspresset.

– Det blåser iblant i store klubber. Da gjelder det å holde hardt på det man tror på, sier 42-åringen, som mener Brann-supporternes forventninger kan bli innfridd ganske raskt hvis alt går som han vil.

– Alt vi gjør, må vi gjøre for å bli best så fort som mulig. Men det finnes mange gode norske lag, så vi må gjøre ting rett, sier svensken.

Bruun-Hanssen: – Hyggelig at Rikard sier det

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hansen, smilte fra øre til øre etter mottakelsen Norling fikk på Stadion.

– Dette var veldig gøy. Full ros til supporterne både for bluss og for sang, og for stemningsskaping, sier han.

Gjert Moldestad og Rikard Norling

KONGE-SAMMENLIGNING: Gjert Moldestad overrakte Rikard Norling en innrammet versjon av neste utgave av supporterbladet.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Norling har flere ganger fremhevet samtalene med Bruun-Hanssen som avgjørende for at han valgte å forlate den svenske seriemesteren Malmö til fordel for det åttende beste laget i Norge.

– Er dette en personlig seier for deg?

– Det er først og fremst veldig hyggelig at Rikard sier det han sier. Vi har hatt mange gode samtaler, og nå i det siste har vi snakket mye sammen. Det viktigste er at han blir rett mann for Brann, men måten supporterne reagerer på tyder jo på at begeistringen er stor, sier Bruun-Hanssen.

Kong Rikard den første

Redaktør for supporterbladet Den tolvte mann, Gjert Moldestad, var også tilstede på pressekonferansen. Da supporterne var ferdige å synge, og styreleder Mette Nora Sætre, Rikard Norling og Bruun-Hanssen ferdige å snakke, tok han steget opp for å overrekke en spesialdesignet velkomstgave til svensken.

– Vi skal ut med et nytt nummer nå, og har dedikert hele forsiden til Rikard Norling, blant annet med bilde av Kong Rikard den første, forteller Moldestad, som ble omfavnet av svensken på podiet etter å ha overrakt ham en innrammet versjon av forsiden.

– Han ble veldig glad for det. Jeg tror kanskje det henger på kontorveggen ganske snart, smiler Moldestad.

– Det lyste i øynene til folk

Han forteller om et supportermiljø som jubler for ansettelsen av en trener de forventer vil ta dem på alvor.

– Det lyste i øynene til folk med en gang ryktene begynte å gå. Nå har vi en trener som kan vise til noe. Han tok nettopp gull i Sverige, med en klubb som ikke var forventet å gjøre det, og det er ganske heftig, sier Moldestad.

– Han virker seriøs, ærlig, og opptatt av supporterne. Det er viktig å skjønne mekanismene, og å ta supporterne med. Jeg har savnet det, og det er nok en del av grunnen til at publikumstallet har sunket i det siste - at Brann har glemt litt den vanlige mannen i gaten, de som går på Stadion og klapper og synger, sier Moldestad.

Tror du Brann kan bli best allerede i 2014?