NRK Meny
Normal

Øvde på brann i tunnel – lange køer på E16

Bilister meldte om opptil 50 minutter venting mens brannsvesenet øvde i tunnel på E16.

Kø E16 Arna

LANGE KØER: Mange har klaget til Vegtrafikksentralen over lange køer på E16 i formiddag.

Foto: Mette Anthun / NRK

Stengt Arnanipatunnelen

STENGT TUNNEL: Brannvesenet øver i Arnanipatunnelen.

Foto: Mette Anthun / NRK

Brannvesenet har i formiddag hatt øvelse i Arnanipatunnelen på E16. Tunnelen ble fylt med røyk fra klokken 09.30, og bilister ble henvist til å kjøre om Garnes. Det skapte telefonstorm til Vegtrafikksentralen.

– Vi har fått en del telefoner på at det har vært en del trafikk. Våre folk på stedet sier det har vært ventetid på opp mot 25 minutter, men enkelte sier de har stått mye lenger, opp mot 50 minutter, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

NRK-journalist Mette Anthun var en av dem som havnet i køen.

– Det er vanvittig med kø. Vi prøvde å kjøre om Garnes, men det sto så lang kø at vi valgte å kjøre tilbake igjen til tunnelen for å vente til den åpnet, forteller Anthun.

Tunnelen åpen igjen

Veien om Garnes er smal, og det er derfor satt opp ledebil som fører trafikken i én retning mellom Garnes og Takvam av gangen.

– Hadde vi hatt full trafikk i begge retninger der, kunne folk blitt stående i timevis, sier Tysse.

Anthun forteller at de ventende i køen stusser over at tunnelen stenges på en søndag, når mange er på vei hjem fra helgeturer.

– Tidlig en søndag er nok et av de tidspunktene der det er minst trafikk. Man kunne jo gjort dette om natten, men da er det jo mye tungtrafikk som går, sier Tysse.

Litt før klokken 11.30 ble Arnanipatunnelen åpnet igjen.

– Nå går trafikken gjennom. Det er litt stopp ved Takvam, fordi de slipper ut bilene som har kjørt om Garnes. Men nå skal det straks løse seg, sier Tysse.

Siste video

13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.
 Programleder Mariann Reikerås