Hun var 15 år da hun startet matbloggen sin for å dele bakegleden med andre.
Med detaljerte beskrivelser av hvordan man tryller frem de søteste kaker og lekreste cupcakes, har Thea Bolstad fra Bergen blitt populær blant Norges bakeentusiaster.
I disse dager lanseres kokeboken der bloggeren har samlet favorittene sine.
– Det er mye som skjer nå når boken er lansert. Det blir lite sosialt, og mye reising i helgene akkurat nå.
– Hva sier folk til deg på boklanseringene?
– Det er mange som er glad for å få smake og se. Det er mange som lurer på hvordan man lager roser, for eksempel. Mange synes også det er gøy å få signert boka.
Inspirert av familien
Thea forteller at hun henter inspirasjon til sine mange bakeprosjekter over alt.
Internett, blader og utenlandsreiser gir henne mye, men bakeforbildene hennes er også viktige.
– Bestemor, farmor og oldemor er alle glade i å bake og er forbilder for meg, sier hun.
– Hva er favoritten deres da?
– Farmor lager av og til en karamellpudding. Den er i boken, og er hele familiens favoritt. Den blir servert til alle anledninger.
Hjemme hos mor og far
Og familien er viktige. Både som smakere, men også fordi de stiller med fasilitetene. Thea er student og bor hjemme hos foreldrene.
– Alt i boken er bakt der, men det er jeg som eier mest kjøkkenutstyr!
Et hybelkjøkken er ikke egnet for å bake mye, ifølge Thea.
– Et bra kjøkken må ha kjøkkenmaskin, bakeutstyr, og god plass.
Men innholdet i bakeboken skal være for alle, ifølge forfatteren.
– Jeg håper å inspirere bakeglade og andre til å prøve å bake.
Effektiv på kjøkkenet
Den nybakte forfatteren står ikke bare ved kjøkkenbenken. Med studier og kjæreste kreves disiplin for å få dagene til å gå opp.
– Jeg planlegger dagene nøye, og prøver å være mest mulig effektiv når jeg jobber. Da får jeg tid til alt.
– Hvor mye baker du i løpet av en uke?
– Det varierer. Jeg baker når jeg har tid og da baker jeg ofte mye. Jeg liker å være effektiv på kjøkkenet, og få gjort mye når jeg først er der. Så noen uker blir det mye.