– To jenter på ni år utsatt for blotter

Mann blottet seg for to jenter, i samme kommune som det har vært flere «lokkemann»-saker. – Vi må se på om det kan være sammenheng, sier politiet.

Laster kart, vennligst vent...

FLERE HENDELSER: Det har vært totalt fem hendelser med lokkemenn, forsøk på bortføring og blotting på Askøy og Sotra den siste tiden. Politiet ser foreløpig ingen klar sammenheng mellom sakene.

Hendelsen har skjedd ved Maggevarden på Ågotnes i Fjell kommune i 18-tiden i kveld.

– To jenter på ni år ble utsatt for en blotter. Jentene beskriver vedkommende som en eldre mann, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre til NRK.

Blottingen skal ha skjedd på en grusvei ved Maggevarden. De to jentene var ute og lekte da blottingen skjedde.

– Det er klart dette er en alvorlig hendelse, når det er to så unge jenter som er ute og blir utsatt for noe sånt. Dette er en sak vi tar veldig alvorlig, sier operasjonslederen.

Mor: – Sto og onanerte

– De gikk på en grusvei ikke langt fra huset, og der så de en mann som sto der og onanerte, sier moren til en av jentene til BA.no.

Jentene gikk hjem og fortalte det til foreldrene, som igjen kontaktet politiet.

En hundepatrulje fra politiet har vært og lett i området etter mannen. Politiet har ingen videre beskrivelse av ham, bortsett fra at det skal være en eldre mann.

– Vi har hatt politipatruljer ute og lett etter mannen. Jentene er blitt avhørt av politiet og det blir nå en videre etterforskning fra politiet sin side. Saken følges opp i morgen tidlig, sier Sætre.

Tre lokkemann-saker i kommunen

De to siste ukene har det vært fire ulike «lokkemann»-saker i Hordaland. Tre av dem har funnet sted i Fjell kommune, samme sted som blotter-saken i da.

Tidligere i dag varslet politiet at de vil styrke patruljering ved skoler og være mer synlige i kommunen etter alle hendelsene.

Politiet vil så langt ikke knytte sakene, men holder alle muligheter åpne.

– Det er foreløpig vanskelig å se en sammenheng mellom sakene. Men alle sakene er under etterforskning, og det vil vise om det kan være en sammenheng. På nåværende tidspunkt kan vi ikke si at det er det, sier Sætre.

Her er alle «lokkemann»-sakene

Politiet kan kontaktes på telefon 56 31 58 00 eller 02800.

Denne saken oppdateres.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon