84.000 billetter revet vekk

Selv om The Boss satte opp ekstrakonsert i Bergen midt i salget, gikk billettene til Springsteens tre konserter unna på under to timer.

Bruce Springsteen og Little Steven

DOBLER I BERGEN - IGJEN: Bruce Springsteen og Little Steven på scenen i Bergen i 2009.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

I dag åpnet billettsalget for Bruce Springsteen sin konsert på Koengen i Bergen 23. juli og Oslo 21. juli. Billettene forsvant som dugg for solen.

– Pågangen var enorm. Mer enn sist, sies det. Konserten solgte så raskt som det var mulig å prosessere salget, sier Frank Nes i Bergen Live til NRK.no.

Satte opp ekstrakonsert midt i salget

Midt i billettsalget kom beskjeden om at The Boss ikke bare spiller den dagen, men også setter opp en ekstrakonsert 24. juli i Bergen. Billettsalget til denne startet umiddelbart.

Bruce Springsteen på Koengen

KAN JUBLE: Bruce Springsteen kan juble over klingende mynt i kassen. 84.000 billetter for over 60 millioner kroner ble utsolgt på under to timer onsdag.

Foto: Hommedal .Marit / SCANPIX

– Det er selvsagt veldig kjekt for oss å få to konserter. Jeg håper ekstrakonserten gjør at så mange som mulig får sikret seg billett, sa Nes.

Etter ikke lang tid var det tomt for billetter til ekstrakonserten.

– Ja, det er utsolgt, sier Frank Nes til NRK.no.

Solgte for 68 mill. på under to timer

Billettservice opplyser at alle de tre konsertene var utsolgt klokken 10.45, en time og tre kvarter etter at salget startet.

– Alt gikk bra, og systemet vårt fungerte som det skulle. Vi fikk ingen meldinger om problemer underveis, sier Odd Terje Lyngen, markedssjef i Billettservice.

Med 40.000 billetter på Valle Hovin, og to ganger 22.000 på Koengen gikk med andre ord 84.000 billetter unna på mindre enn to timer.

Med en billettpris på 760 kroner (inkludert avgift på 40 kroner) ble det med andre omsatt for nesten 64 millioner kroner mellom klokken 09.00 og 10.45.

– Ja, du kan si det har vært en bra dag på jobben. Men det gir seg ikke selv, og det ligger mye hardt arbeid bak, sier Lyngen i Billettservice.

Noen av billettene til den ene konserten i Bergen og Valle Hovin-konserten ble lagt ut til forhåndssalg dagen før.

Se intervju og mimre fra forrige gang Springsteen spilte i Bergen:

Video Bruce Springsteen

Bruce Springsteen i Bergen 2009.

LES OGSÅ: Springsteen-saksofonist død

Ørlite håp fremdeles...

Det blir blåkopi av The Boss-besøket i Bergen i 2009. Konsertene den gang var de minste Springsteen gjorde på hele turneen, og derfor ble det også to konserter i Bergen. Samlet billettsalg den gang var på hele 46.000 billetter, et hestehode foran Rihanna året etter. Denne gangen er det solgt 44.000 billetter.

Og det er også et lite håp for dem som ikke har fått billetter. Avbrutte transaksjoner og folk som ikke henter billettene sine gjør at neon biletter kan bli ledige igjen utover dagen.

– Folk kan sjekke utover dagen for å se om det faller noen billetter tilbake i salg, sier Frank Nes i Bergen Live.

– Det kan skje at folk får opp ledige billetter fremdeles. Sjansen er veldig liten, men den er der, sier Lyngen.

LES VÅR ANMELDELSE AV KONSERTEN I BERGEN SIST GANG: Sjefen over alle sjefer