- Kullkraft er foreldet teknologi

Norges Naturvernforbund mener at et kullkraftverk på Husnes ville være utdatert og forrurensende, og at det i stedet bør satses på fornybar energi i Norge. 

Leder i Naturvernforbundet Hordaland, Ingar Flatlandsmo

MILJØVERNER: Ingar Flatlandsmo, leder i Naturvernforbundet Hordaland, mener at det ikke trengs noe nytt kraftverk på Husnes i Kvinnherad.

Foto: Per Vidar Raunholm / NRK

I dag la fire selskaper frem søknad om konsesjon for drift av kullkraftverk på Husnes i Kvinnherad.

Byggestart er planlagt til februar 2009, og hvis søknaden går gjennom, vil anlegget stå klart 2-3 år senere.

Norges Naturvernforbund mener at kullkraft er gammeldags og fører til unødvendig forurensing. Fylkesleder i Norges Naturvernforbund, Ingar Flatlandsmo, mener at det i stedet burde satses mer på fornybar energi i Norge. 

Kullkraftverk på Husnes.

GAMMELDAGS: Kullkraft er en foreldet energi, sier miljøforkjemperne om kullkraftverket som er planlagt på Husnes.

Foto: NRK

Foreldet teknologi

-Kullkraft er fortidens energi. Det er på ingen måte nødvendig å bygge et nytt kraftverk som skal stå i tiår etter tiår med foreldet teknologi.

Flatlandsmo og Naturvernforbundet er imot bygging av kullkraftverk selv om det planlagte Husnes-anlegget skulle fått Co2-renseanlegg.

- Det er kjempeflott at de vil rense og utvikle teknologi for rensing av kullkraft, men det er nok kullkraftverk i verden som det går an å rense, sier han.

Trenger ikke nytt kraftverk

Dessuten er strømforbruket allerede for høyt her til lands, mener Flatlandsmo.

- Hvis de først skal bygge er vi selvfølgelig glad for at det skal renses, men vi trenger ikke å bygge et nytt kullkraftverk på Vestlandet, spesielt ikke for å støtte strømforbruket innenlands i Norge, som allerede er kjempehøyt.