– Vi stjeler markedsandeler, konstaterer en ubeskjeden fabrikksjef Tore Ramsberg.
Nå øker Rieber & Søn porsjonsproduksjonen fra seks til ni millioner årlige ferdigretter for Toro. De startet med produksjon av ferdigretter i 2006, og pila har siden da pekt oppover. Fra oppstarten til nå har de doblet bemanningen og blitt en viktig arbeidsplass i Elverum, med tilsammen 130 ansatte.
– Vi har hatt en god økning i hele år og regner med å ha en god økning også neste år. Vi har mye på gang, noe vi synes er veldig spennende, sier Ramsberg.
Også for to år siden kunne NRK Hedmark og Oppland melde at ferdigmatsalget
Stressløsning
Til nå i år har vi kjøpt ferdigmiddager i butikk til over 920 millioner kroner. Butikkunde Signe Mørk bruker imidlertid ikke en krone på lettvinte løsninger.
– Det er billigere å lage selv, sier hun.
Slik tenker ikke Terje Gundersen:
– Jeg kjøper det når jeg har lite tid – rett og slett. Men jeg holder likevel en knapp på hjemmelaget middag, sier han.
Travle familier og enslige er de største forbrukerne av ferdigproduserte middager.
Nye varianter underveis
Den nye produksjonslinja hos Rieber & Søn skal etter planen være i drift denne uka. Sjefen er optimist og tror vår hang til lettvinte løsninger vil gi mer å gjøre for ferdigmatprodusenten i fremtida. Nye varianter er i anmarsj mot butikkhyllene:
– Vi har planer om nye produkter som kan komme inn allerede neste år eller i 2013, sier fabrikksjef Ramsberg i Elverum.
Det kan butikkunde Ane Wold komme til å dra nytte av:
– Jeg spiser det. Men jeg holder en knapp på hjemmelaget middag, sier hun.