NRK Meny
Normal

Vektere skal stoppe taxivold

Lillehammer Taxisentral leier profesjonelle vektere for å hindre bråk og slåssing i taxikøene i julebordssesongen.

Taxi
Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

 

Julebordssesong betyr bråk i taxikøer. Ellers hjemmekjære menn har lett for å ramle ut i fyll og spetakkel når julebordsstemningen tar overhånd.

Vektere i taxikø

Vektere blir plassert inne i køene blant ventende passajerer, sier daglig leder Kåre Lien.

Han forteller at det til tider er mye slåssing i taxikøene, noe som gjør mange passasjerer utrygge.

- Den siste tida har vi opplevd uro i drosjekøene. Knuffing blant drosjekundene gjør folk utrygge og hindrer en effektiv avvikling av køene, sier Lien.

Vakt ut julebordssesongen

Det er særlig alle julebordene i helgene framover som gjør at Lillehammer Taxisentral nå har satt i gang prosjektet, som varer ut desember måned.

Vekterne startet jobben i drosjekøene sist helg, og i følge Lillehammer Taxi fungerte det fra første stund.

- Tilbakemeldingene var avgjort positive. Det var passasjerer som ga uttrykk for at de var mer trygge med vekterne til stede, sier Lien, som "spanderer" tiltaket for å skape trygghet for passasjerer og mer effektive forhold for taxisjåførene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.