NRK Meny
Normal

Veddemål gir ny skole

En sleivete kommentar fra en sportsjournalist i Østlendingen gir barn og unge i Uganda en helt ny skole.

 

Uganda får ny skole.
Foto: NRK / NRK

 

Sportsjournalist Anders Bronken i Østlendingen måtte gå fra Elverum til Drammen på grunn av et tapt veddemål Han sa han skulle gå til Drammen dersom Elverum slo Buskerud-laget i håndball i fjor høst. Elverum vant 29 - 23, og da var det bare å ta beina fatt.

 

Uganda får ny skole.

Prosjektet 'Fra spøk til skole' skal gi unge i Uganda en unik mulighet de ellers ikke ville ha fått.

Foto: NRK / NRK

 

Mye for penga

Men han har ikke gått forgjeves. I løpet av turen har han nemlig samlet inn 150.000 kroner. Pengene skal brukes til et skoleprosjekt i Uganda. Samarbeidspartner Elverum folkehøgskole har gode erfaringer fra et lignende prosjekt i samme land. Elevene ved folkehøgskolens Afrika-linje har lært at de faktisk får mye for 150.000 kroner i et land som Uganda, og prosjektet "Fra spøk til skole" skal gi unge i Uganda en unik mulighet de ellers ikke ville ha fått.

Lærer Geir Prøven.

Lærer Geir Prøven: Vi lover å forvalte veddemåls-pengene på best mulig måte.

Foto: NRK / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

  Glatt veg
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Vogntog veltet på Fåberg

  Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.

 • Thoresen forlater Storhamar

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille for SKA St. Petersburg igjen. 34-åringen har vært i Storhamar i bare et halvt år, men hadde avtale om at han kunne forlate klubben til fordel for utlandet 1. desember.

  GET-Ligaen i hockey 2017/18: Frisk Asker - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix