NRK Meny
Normal

Veddemål gir ny skole

En sleivete kommentar fra en sportsjournalist i Østlendingen gir barn og unge i Uganda en helt ny skole.

 

Uganda får ny skole.
Foto: NRK / NRK

 

Sportsjournalist Anders Bronken i Østlendingen måtte gå fra Elverum til Drammen på grunn av et tapt veddemål Han sa han skulle gå til Drammen dersom Elverum slo Buskerud-laget i håndball i fjor høst. Elverum vant 29 - 23, og da var det bare å ta beina fatt.

 

Uganda får ny skole.

Prosjektet 'Fra spøk til skole' skal gi unge i Uganda en unik mulighet de ellers ikke ville ha fått.

Foto: NRK / NRK

 

Mye for penga

Men han har ikke gått forgjeves. I løpet av turen har han nemlig samlet inn 150.000 kroner. Pengene skal brukes til et skoleprosjekt i Uganda. Samarbeidspartner Elverum folkehøgskole har gode erfaringer fra et lignende prosjekt i samme land. Elevene ved folkehøgskolens Afrika-linje har lært at de faktisk får mye for 150.000 kroner i et land som Uganda, og prosjektet "Fra spøk til skole" skal gi unge i Uganda en unik mulighet de ellers ikke ville ha fått.

Lærer Geir Prøven.

Lærer Geir Prøven: Vi lover å forvalte veddemåls-pengene på best mulig måte.

Foto: NRK / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.