NRK Meny

Vant gjev fotopris

Nebojsa Petrovic fra Lillehammer har vunnet to gjeve fotopriser i Nordic Nature Photo Contest. Fotokonkurransen har ulike underkategorier, og Petrovic vant i katergoriene "Årets nordiske turbilde" og "Årets kreative nordiske naturbilde". Han er den eneste som har nådd opp med to bilder blant de 18 beste. Petrovic sier at han har brukt mye tid på å framheve Mjøsa som fotomotiv.

Foto av Nebosja Petrovic
Foto: Nebojsa Petrovic

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS
 • Stadig færre gardsbruk

  Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.