NRK Meny
Normal

Valdres-ordførere møtte Haga

-Vi føler vi fikk gjennomslag på møte med kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. Det sier ordfører i Nord-Aurdal, Svein Erik Hilmen.

Åslaug Haga
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Seks ordførere fra Valdres møtte Haga for å diskutere den nye forvaltningsreformen.

Valdresordførerne vil at kommunene skal overta fylkeskommunale oppgaver fremfor å overlate det til landsdelsregionene.

Ordførerne i Valdres er imot regjeringens satsing på landsdelsregioner. De mener kommunene er bedre skikket til overta fylkeskommunenes oppgaver enn de nye storregionene. Ordfører i Nord-Aurdal, Svein Erik Hilmen, mener det er viktig at oppgaver blir løst nærmest mulig innbyggerne.

  -Statsråden viste stor interesse for arbeidet som blir langt ned i Valdres for å skape sterke kommuner, sier ordfører i Nord-Aurdal Svein Erik Hilmen.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.