NRK Meny
Normal

Valdres får ambassade i Oslo

Disse karene vil tiltrekke seg flere folk og gjøre Valdres attraktiv for næringslivet. Derfor satses det på egen ambassade i hovedstaden.

Valdres får egen ambassade

Ambassadegjengen i Valdres.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

En gjeng næringslivsaktører står bak ideen om å lage egen ambassade for Valdres i Oslo, for å snu utviklingen med fraflytting og nedlegging av bedrifter.

Ambassaden skal være et møte- og kontorlokale, som forskjellige valdresaktører skal kunne benytte seg av for å kapre viktige kunder og kontakter i Oslo.

– Vi blir synlige og sett på som spennende. Det er flere aktører i Valdres, som har behov for synlighet og kontakter i Oslo, sier Stig Jemterud Solberg, daglig leder av Bufar Norge AS

Åpner i september

Ambassaden er et aksjeselskap, som allerede er lovet midler fra Innovasjon Norge.

Nå jobbes det for å få med så mange aktører som mulig, slik at ambassadeåpninga skal gå som planlagt i september.

Og opphavsgjengen er overbevist om at en ambassade, som synliggjør Valdres, vil være god medisin mot en negativ utvikling i regionen.

– Vi må være flinke til å tørre gjøre nye ting og utfordre oss selv, ellers vil vi dø ut i utkant-Norge, sier Christopher Brandsdal, daglig leder av Kreativ Strek.

Forretningsutvikler Per Wiik fra Asker grep muligheten da det ble en ledig jobb i Valdres. Han bor og jobber fire dager i uka i Valdres, og fra høsten håper han at det å kombinere familieliv i Asker med arbeidsliv i Valdres, blir enda lettere.

Se tv-saken om Valdres-ambassaden her:

Video Valdres oppretter ambassade i Oslo

Valdres oppretter ambassade i Oslo

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang