NRK Meny
Normal

Valdres får ambassade i Oslo

Disse karene vil tiltrekke seg flere folk og gjøre Valdres attraktiv for næringslivet. Derfor satses det på egen ambassade i hovedstaden.

Valdres får egen ambassade

Ambassadegjengen i Valdres.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

En gjeng næringslivsaktører står bak ideen om å lage egen ambassade for Valdres i Oslo, for å snu utviklingen med fraflytting og nedlegging av bedrifter.

Ambassaden skal være et møte- og kontorlokale, som forskjellige valdresaktører skal kunne benytte seg av for å kapre viktige kunder og kontakter i Oslo.

– Vi blir synlige og sett på som spennende. Det er flere aktører i Valdres, som har behov for synlighet og kontakter i Oslo, sier Stig Jemterud Solberg, daglig leder av Bufar Norge AS

Åpner i september

Ambassaden er et aksjeselskap, som allerede er lovet midler fra Innovasjon Norge.

Nå jobbes det for å få med så mange aktører som mulig, slik at ambassadeåpninga skal gå som planlagt i september.

Og opphavsgjengen er overbevist om at en ambassade, som synliggjør Valdres, vil være god medisin mot en negativ utvikling i regionen.

– Vi må være flinke til å tørre gjøre nye ting og utfordre oss selv, ellers vil vi dø ut i utkant-Norge, sier Christopher Brandsdal, daglig leder av Kreativ Strek.

Forretningsutvikler Per Wiik fra Asker grep muligheten da det ble en ledig jobb i Valdres. Han bor og jobber fire dager i uka i Valdres, og fra høsten håper han at det å kombinere familieliv i Asker med arbeidsliv i Valdres, blir enda lettere.

Se tv-saken om Valdres-ambassaden her:

Video Valdres oppretter ambassade i Oslo

Valdres oppretter ambassade i Oslo