NRK Meny
Normal

Våknet av et brak da taket blåste av huset

– Det buldra og kjentes som hele huset skulle rase sammen. Øyvind Vedhus og Linda Helen Stokkebryn måtte rømme ut av leiligheten sin i Rogne Øystre Slidre i natt.

Linda Helen Stokkebryn og Øyvind Vedhus

Linda Helen Stokkebryn og Øyvind Vedhus fikk seg en skikkelig støkk i natt da de våknet av at taket på huset deres blåste av.

Foto: Sigrid Havig Berge

Litt etter klokka ett i natt våknet samboerparet Linda Helen Stokkebryn og Øyvind Vedhus av et kraftig brak. De trodde først det var et vindu som sto og slo i vinden, og gikk for å lukke det.

– Da vi kikket ut så vi at taket lå strødd utover bakken og deler av det blåste avgårde. Det hadde falt ned på hele den ene siden, forteller Linda Helen og Øyvind.

Hustak blåste av

Takplatene ble tatt av vinden og kastet avgårde.

Foto: Sigrid Havig Berge

Var redd mer av taket skulle blåse av

Og de merket fort at vinden tok skikkelig tak.

– Det var veldig skremmende. Vi var sikre på at vi skulle få hele huset i huet. Det ristet og bråkte, sier Øyvind.

Moren hans og samboeren hennes var på besøk og alle fire måtte bare komme seg ut.

– Vi ringte nødetaten og fikk beskjed om å komme oss ut av bygget med en gang. Vi satte oss i bilene og rygget unna. For vi så at det blåste mer og at det var flere løse takplater, så da var det bare om å gjøre å komme seg unna, forteller Linda Helen.

lle fire kom seg ut og vekk uten å bli skadet. De ble etterhvert innlosjert på Fagernes hotell, der de har fått seg noen timers søvn i natt.

Passet på i natt

Det var taket på Coop-butikken i Rogne som måtte gi tapt for vinden. Linda Helen og Øyvind bor altså i en leilighet i bygget. Rundt 120 kvadratmeter av taket blåste av og det var fare for at resten av taket også kunne gå med.

Coop-sjef Paul Ivar Bærøy kom til butikken i natt og ble sittende for å passe på.

– Jeg har sittet her noen timer nå og passet på at ingen skal bli skadet hvis flere takplater blåser ned, fortalte han i dag tidlig.

Hustak blåste av i Øystre Slidre

Vinden fikk skikkelig tak i Rogne i Øystre Slidre i natt og tok med seg store deler av taket på Copp-bygget i Rogne.

Foto: Sigrid Havig Berge

Løp i sikkerhet

Samboerparet Linda Helen og Øyvind syntes det var skremmende mens det sto på. Brannvesenet kom først, så politiet. En nabo ble også evakuert, men fikk flytte hjem igjen ganske fort.

– Akkurat da vi skulle ut og vi hørte takplatene som blafret, fikk vi litt følelsen av at det kunne rase mer og derfor løp vi for å komme oss unna. Men ellers gikk det veldig greit, sier Linda Helen.

Nå venter de på å høre hvordan det går med bygningen og leiligheten deres. De håper den blir sikret bedre før de flytter inn igjen.

– Jeg vil ikke oppleve det samme igjen, sier Linda Helen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND