NRK Meny
Normal

Tvinges til å si opp

Norges Fotballforbund ber han si opp jobben enten i Elverum Fotball eller i HamKam.

Svein Inge Haagenrud

NFF mener Svein Inge Haagenrud har en dobbeltrolle siden han både er ansatt i HamKam og Elverum Fotball. NFF sier fotballens troverdighet står på spill.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Elverumstrener og sportskoordinator i HamKam, Svein Inge Haagenrud, må si opp en av stillingene sine på grunn av at fotballens troverdighet står på spill, mener Norges Fotballforbund (NFF).

- Er rystet

Haagenrud fikk beskjeden fra NFF etter at HamKam sendte forbundet et brev hvor de spurte om råd når det gjaldt Haagenrud sin dobbeltrolle. Brevet ble sendt i forbindelse med at Elverum og HamKam møtes i 1. runde i Norgesmesterskapet i fotball på søndag.

Haagenrud jobber som 60 prosent trener for Elverum Fotball og 40 prosent som sportskoordinator i HamKam. Dommen fra NFF var klar; Haagenrud må si opp en av jobbene innen kampstart på søndag.

- Man blir jo litt oppgitt. Jeg synes det er drastiske krav NFF kommer med, sier Haagenrud.

Man kan ikke være ansatt i to klubber som konkurrerer og det er av den enkle grunn av at det må være fair-play er svaret fra Norgesfotballforbund.

Kan score mot "eget" lag

Når det gjelder utlån av spillere er det ikke i strid med fair-play. Bjørn Nybu som er daglig leder i Indre Østland Fotballkrets mener der er sjansen større til å påvirke et resultat, enn hva Haagenrud klarer å gjøre i ett oppgjør i NM. Ett eksempel skjedde nylig da Vålerengaspiller Lars Iver Strand, som nå er på utlån til Tromsø, scoret et viktig mål nettopp mot Vålerenga. Strand turde ikke juble etter at han hadde scoret målet.

Elverum spiller i tredje divisjon, mens HamKam spiller i Adecco ligaen. Men selv om det kun dreier seg om ett enkelt cupoppgjør vil ikke NFF fravike reglene.

- Dette er forskjellsbehandling og ikke fair-play, sier Haagenrud om avgjørelsen fra forbundet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Politiet jobber på stedet

    Politiet er på plass med kriminalteknikkere i huset der ei en person ble ranet i sitt eget hjem i Elverum lørdag kveld. En mann i 30-åra skal ha stått bak ranet.

  • Hjemmeran i Elverum

    I går kveld kl 22.15 ble en person utsatt for ran i boligen sin i Sven Morens Veg i Elverum. Den fornærmede ble truet, og det ble tatt gjenstander fra huset. Gjerningsmannen er beskrevet som en mann i 30-årene, og snakket norsk. Politiet ønsker tips.

  • Overlegen seier til Lundby

    Maren Lundby viste nok en gang glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med hele 30,2 poeng ned til Yuki Ito.