NRK Meny
Normal

Turgåer funnet omkommet

Kvinnen i slutten av 50-årene som var meldt savnet ved Tyinkrysset i Valdres er funnet død. Hun skal ha falt ned en fjellskrent, ifølge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: En person er savnet ved Tyinkrysset og det er søndag kveld satt i gang en leteaksjon.

Kvinnen gikk ut på fjelltur i 11-tiden søndag formiddag og var ventet tilbake til hytta hun var på i 17-tiden. Da hun ikke kom tilbake til avtalt tidspunkt, ble hun meldt savnet av mannen sin.

Politi, frivillige letemannskaper og helikopter ble raskt satt inn i søket etter kvinnen, og det var et helikopter som først observerte kvinnen fra lufta.

– Hun ble funnet av luftambulansen som fløy over stedet. De så en person som lå på bakken og vi fikk mannskaper inn i området og fikk bekreftet at det var personen vi søkte etter. Hun var omkommet på stedet, sier operasjonsleder hos politiet Innlandet, Arne Norevik.

Ifølge Norevik skal kvinnen ha gått tur i området nordvest for E16, mot et fjell som heter Skørsnøse. Tyinkrysset ligger i Vang kommune helt øverst i Valdres opp mot Filefjell.

Det skal ikke være noen merket sti i området hun ble funnet, så kvinnen kan ha kommet på villspor før hun skled og falt utfor fjellskrenten.

Kvinnen er hjemmehørende i Bergen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fraråder Lillehammer-riving

    Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

  • Kjørte på anleggsbil

    To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

  • Fyrte opp ute på verandaen

    Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.