NRK Meny
Normal

Trenger blod

Sjukehuset Innlandet ber folk om å gi blod. Blodbankene er langt fra fulle.

Blodgiver
Foto: Jon Eeg / Scanpix

Overlege ved Sykehuset Innlandet, Ketil Nordling, kan ikke huske at blodbankene i Innlandet har hatt så lite på lager.

- Vi ligger mellom det som er et ønskelig nivå, og det som er et absolutt minimum, sier Nordling. 

Ingen krise

Selv om det nå er mindre blod i blodbankene, er det ingen krise, slik det er i Oslo,  ifølge Nordling. Der har blodbanken vært avhengig av å få tilsendt blod fra andre steder i Norge, og sykehusene fryktet at de måtte utsette operasjoner.

Selv om blodforsyningen er mindre, har sykehuset Innlandet ikke utsatt noen operasjoner på grunn av blodmangel, som Nordling vet om. På grunn av ferieavvikling er det også mindre planlagte operasjoner om sommeren.

- Gi blod!

En av grunnen til at det er mindre blod, er at mange blodgivere er på ferie. Nordling oppfordrer derfor blodgivere som er hjemme om å ta kontakt med blodbanken og bestille en time. Han oppfordre også nye blodgivere til å melde seg.

- Vi ønsker særlig at de som har blodtypen Rh- om å melde seg, sier Nordling.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for 2 år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.