NRK Meny

Trekningen klar: – Det er en fantastisk avdeling

Det blir svært mange lokale prestisjeoppgjør i neste års 2.divisjon i fotballen. Alle lag fra Hedmark og Oppland havnet i samme avdeling.

HamKam - Elverum

RIVALISERING: Det er duket for svært mange lokaloppgjør i neste års 2. divisjon. Det er alle klubbene svært fornøyde med. Her er bilde fra oppgjøret mellom HamKam og Elverum i høst.

Foto: Linda Vespestad

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– For Tynset er dette en fantastisk avdeling, og det maksimale av det vi kunne ha håpet på.

Stig Erik Semmingsen, sportslig leder i Tynset, gløder av entusiasme etter at oppsettet for neste års 2.divisjon i fotball er klart. Alle lokale lag i divisjonen: Tynset, Nybergsund, Elverum, HamKam, Brumunddal og Gjøvik-Lyn, havnet i samme avdeling.

– Det har alt å bety for vår del. Nybergsund, Elverum og HamKam vil kunne trekke 1000 tilskuere, kanskje 1500 hjemme på Nytrømoen. Så dette vil bety svært mye for oss, både for interessen og det økonomiske, sier Semmingsen.

Ambisjoner i Gjøvik

Jørg Terje Sagenes, leder i Gjøvik Lyn, er også en glad mann i dag.

– Vi er veldig glade for at vi fikk lokaloppgjør. Nå mister vi jo Raufoss som rykket opp, så det er desto viktigere at vi får de andre lagene fra Innlandet. Vi er sportslig sett fornøyd, og tror det blir en jevn avdeling, sier Sagenes.

Han er ikke i tvil om publikum vil se verdien av spennende lokaloppgjør.

– Jeg tror det vil trigge folk. Brumunddal-oppgjørene har de siste årene vært en fin anledning. HamKam har vi ikke hatt i vår pulje i 2. divisjon, så det blir selvfølgelig spennende.

Og ambisjonene i Gjøvik er store.

– Jeg og hovedtrener har hatt dialog om sportslige mål, og vi jobber målrettet mot å bli topp 3.

NM fotball: Gjøvik Lyn-Sarpsborg 08

AMBISJONER: Gjøvik Lyn får møte alle Hedmarks-lagene neste sesong. Ambisjonen for klubben er å etablere seg blant de 3-4 topplagene.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Hønefoss og HamKam favoritter

Norsk Tipping har allerede lagt ut odds på hvilke lag som har best sjanse til å rykke opp. Der leder Hønefoss, knepent foran HamKam. Kent Bergersen mener det blir spennende å se hvem som stiller med det meste mannskapet når neste sesong begynner.

Kent Bergersen

Trener i HamKam Kent Bergersen tror det blir en spennende og jevn avdeling. Men han røper at HamKam har store opprykksambisjoner.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det blir spennende å se hva Hønefoss får stablet på beina av lag etter nedrykket i fjor. Hønefoss blir nok å regne med, Nardo kom foran oss på tabellen i år. Lokale lag som Elverum og Nybergsund har også ambisjoner. Men selvfølgelig har vi opprykksambisjoner selv.

Nederst på den samme bettinglisten ligger nyopprykkede Tynset. Det overrasker ikke sportslig leder Stig Erik Semmingsen.

– Vi opererer vel på et litt annet nivå enn de fleste andre klubbene. Vi bruker de spillerne vi har, kanskje blir det noen nye, men de vil også ha tilknytning til Tynset. Vi gjør det vi kan, og så ser vi hvor vi ender!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND