Tre menn siktet for overgrep mot ung mann

De tre er fra Lillehammer-området. Den ene er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling eller tillitsforhold.

Trine Hanssen

POLITIADVOKAT: – To av mennene er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 202 a, bokstav a, som dreier seg om seksuell omgang eller handling mot betaling, sier Hanssen. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning)

Foto: Monica Rikoll / NRK

Tre menn som er aktive i frivillighetsarbeid med ungdom, er siktet i en alvorlig sedelighetssak. Politiet sier at de fornærmede i saken ikke har tilknytning til idrettslagene.

De tre mennene ble pågrepet og avhørt i forrige uke. De ble løslatt fredag da det ble vurdert å ikke være fare for bevisforspillelse.

Misbruk av tillitsforhold og kjøp av sex

– En person er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 193, første ledd, som rammer den som skaffer seg eller andre seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt.

– To er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 202 a, bokstav a, som dreier seg om seksuell omgang eller handling mot betaling, sier Hanssen.

De tre er fra Lillehammer-området, men Vestoppland politidistrikt er oppnevnt som settepolitidistrikt på grunn av relasjoner en av de siktede har til en ansatt i politiet i Gudbrandsdal.

– Vi har ingen mistanke på nåværende tidspunkt om at flere er involvert i denne saken, sier Hanssen.

– En alvorlig og prioritert sak

De tre er alle aktive bidragsytere til arbeid med ungdom på frivillige basis.

– Derfor er det viktig for oss å understreke at man skal være forsiktige med å høre på - og spre rykter. Dette kan kaste mistanke over folk som ikke har noe med saken å gjøre. Dette er en alvorlig sak som politiet prioriterer og vi er midt i en omfattende etterforskning, men ber folk huske på at ingen så langt er dømt for noe, sier politiadvokat Trine Hanssen.

Politiet har vært i samtale med blant andre Lillehammer kommune og aktuelle idrettslag.

– Vi har understreket at politiet ikke kan suspendere folk fra frivillige verv, sier Hanssen.

Politiet vil gjennomføre tekniske undersøkelser og avhøre flere vitner.