NRK Meny
Normal

Tre pågrepet for drapet på Nils Olav

I september ble 49 år gamle Nils Olav Bakken funnet drept i Søndre Land. I dag er tre personer pågrepet og siktet for drapet.

Nils Olav Bakken

DREPT: 49 år gamle Nils Olav Bakken ble funnet drept 4. september 2016.

Foto: Privat / Politiet

Ifølge VG slo politiet til mot tre personer tirsdag formiddag. Politiet i Innlandet har annonsert en pressekonferanse 16.30 i ettermiddag.

Funnet forbrent

Nils Olav Bakken ble funnet død i et turområde i Søndre Land den 4. september i år. det var et kjærestepar som fant 49-åringen og omstendighetene rundt funnet gjorde at politiet kategoriserte dødsfallet som mistenkelig.

49-åringen ble funnet kraftig forbrent i et bål bare timer etter at han sist var observert ved hjemmet sitt på Dokka i Nordre Land. først to dager etter funnet ble mannens identitet bekreftet.

Lite informasjon

Funnsted Søndre Land

DREPT OG BRENT: Den avdøde 49-åringen ble funnet i dette vegkrysset på en øde skogbilveg i Søndre Land.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politiet har hele tiden vært sparsomme med informasjon som har sluppet ut fra etterforskningen. De har fått bistand fra Kripos og bedt om tips i saken, men har hatt lite å si.

– Det er en utfordrende sak, det legger jeg ikke skjul på. Men det er en rekke skritt som gjenstår i etterforskningen, og jeg er derfor ikke bekymret sa politiadvokat Kristian Johansen til NRK to uker etter drapet.

Etter den tid har politiet fortalt at de fokuserer på det lokale rusmiljøet på Dokka.

– Vår hovedteori er at drapet kan knyttes til dette miljøet, sa politiadvokat Johansen i begynnelsen av november.

20 etterforskere har jobbet med saken. Politiet har fått inn over 500 tips og avhørt 120 vitner. Elektroniske spor som mobiltelefontrafikk og overvåkingskameraer er sjekket.

– Tung tid

Ola Tore Dokken

LETTET: Ordfører Ola Tore Dokken sier drapet har prega folk på Dokka.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Nils Ola Bakken bodde på Dokka, sentrum i Nordre Land. Det bor snaut 3000 mennesker i kommunesenteret og de har naturlig nok blitt prega av drapet.

– Saken har skapt uro i lokalmiljøet. Folk lurer jo på hva som har skjedd, sier ordfører Ola Tore Dokken.

Bakken var en kjent person i Dokka-samfunnet.

– Det er veldig godt dersom saken nå er løst, sier ordføreren.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Verdensberømte strykere til Valdres

  Den verdensberømte franske strykekvartetten Quatuor Ebène skal spille under Valdres Sommersymfoni i juni. Før de kommer til Valdres skal de spille i New York, London, Berlin og Amsterdam. Valdres Sommersymfoni startet årlige festivaler i 1994.

  Quatuor Ebene
  Foto: Julien Mignot / Julien Mignot
 • Johansson utanfor pallen i Planica

  Robert Johansson var nummer to etter fyrste omgang i World Cup-rennet i skiflyging i Planica. Men i andre omgang fløy det ikkje langt nok, og lillehamringen enda på fjerdeplass.

 • Bjørn Iddberg trekker seg

  Bjørn Iddberg tar ikke gjenvalg som ordfører i Gjøvik. Det melder Oppland Arbeiderblad. Iddberg skal i et brev til nominasjonskomiteen til Gjøvik Arbeiderparti ha gjort det klart at kommunevalget i 2019 blir uten ham på valglista.