Hopp til innhold
De tre tiltalte i Dokka-drapet
Foto: Esther Maria Bjørneboe

Dokka-saken

Oppsummert

En 36-åring er dømt til 20 års fengsel for drap, mens en 44-årig kvinne og hennes 20 år gamle sønn i ankesaken i lagmannsretten ble frifunnet for drap eller medvirkning til drap på Nils Olav Bakken på Veståsen i Søndre Land i september 2016.

  • Høyesterett avviser anken

    Straffen på to år for moren og fem år for sønnen i saken om kroppskrenkelse og grov kroppsskade med døden til følge for Nils Olav Bakken blir stående etter at høyesterett denne uken avviste anken på straffeutmålingen fra Lagmannsretten.

    Nils Olav Bakken
    Foto: Privat / Politiet
  • Høyesterett avslår anke

    Høyesterett forkastet fredag anken fra to av de tiltalte etter drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka i 2016. De to ble dømt for grov kroppskrenkelse eller medvirkning, og fikk henholdsvis 5 og 2 års fengsel. Dommen blir nå stående.

  • Dokka-drapet i Høyesterett

    Moren og sønnen som ble frifunnet for Dokka-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade, får anken sin opp for Høyesterett. De har anket over straffeutmålingen. I lagmannsretten ble kvinnen dømt til fengsel i to år og sønnen i fem år.

  • Ankar Dokka-drapet til Høgsterett

    Kvinna og sonen hennar, som blei dømde for kroppskrenking og grov kroppsskade etter drapet på Nils Olav Bakken i 2016, får ankesaka si opp for Høgsterett. Bakken blei funnen død og forbrent i Søndre Land i Oppland. Ein mann er dømd for drapet.

  • Vurderer anke

    Forsvareren til 36-åringen som er dømt til 17 års fengsel for drapet i Land, Marianne Darre-Næss, sier de ikke har tatt stilling til om de skal anke. Hun sier til NRK at hun og klienten ikke ennå har snakket i detalj om dommen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no