NRK Meny
Normal

GIAX regnet feil i underskudd

Gudbrandsdal Industrier, GIAX, får et langt mindre underskudd i 2010 enn først antatt.

GIAX-avdelinger kan bli lagt ned.

Underskuddet ved GIAX for 2010 blir tre millioner kroner mindre.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

Ledelsen har tidligere antydet at underskuddet for 2010 blir på 5,4 millioner kroner. Nå viser det seg at underskuddet blir tre millioner kroner mindre.

Fortsatt stort underskudd

- Dette er positivt, men ikke på langt nær godt nok til at vi kan være fornøyde med resultatet i fjor, sier administrerende direktør Kristen Gunstad.

Årsaken til at underskuddet nå viser seg å være mindre er at GIAX har betalt inn for mye i pensjonspremier. I tillegg er verdien av varelageret fra ostehøvelfabrikken Bjørklund & Sønner, som bedriften kjøpte i fjor, større enn antatt.

Bråk om økonomi

Det har vært mye bråk knyttet til den økonomiske situasjonen i GIAX. Avdelingene i Lom og Dovre er blitt foreslått nedlagt, noe som ville bety at 60 personer i yrkestrening og tilrettelagt arbeid ville mistet tilbudet sitt.

Det har blant annet rast full krangel mellom Sp-ordfører Simen Bjørgen i Lom og Ap-ordfører Aksel Eng i Sør-Fron. Bjørgen mener styret i GIAX har gjort for dårlig jobb, noe ordførerkollega og styreleder i GIAX, Aksel Eng, er totalt uenig i.

- Vi må jobbe videre for å forbedre resultatet i GIAX, og komme oss over i et plussresultat, sier Kristen Gunstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil endre navn på storfylket

  Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkeskommunene har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

 • Nyvalgt fylkesleder KrF

  Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

  Oluf Maurud
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Mistillit til Listhaug

  Med noen unntak mente KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland at landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK