NRK Meny
Normal

Brann, slåssing og dame innelåst på do

Det har vært en travel natt for politiet i Innlandet.

Brann i Namnå

Dette huset på Namnå i ble totalskadd i brann. Og det var bare en av hendelsene politiet i Innlandet hadde å henge fingrene i natt til søndag.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Brann i Namnå

Huset ble totalskadd. Alle de fire som bor i huset er på ferie, melder politiet.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Det er fortsatt etterslukking av en brann i et bolighus på i Namnå i Grue. Det melder operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Trond Ola Berg klokka åtte søndag morgen. Politiet fikk melding om brannen like før klokka fem i natt, og skrev senere på Twitter at huset var overtent. Søndag morgen fikk politiet bekreftet av andre familiemedlemmer at alle fire som bor i huset er på ferie.

Brann har det også vært i en bolig og et tilhørende uthus i Gran. Brannen oppstod lørdag kveld. Uthuset brant ned til grunnen. Brannvesenet fikk slukket brannen, men den blusset opp igjen, og de måtte derfor tilbake i løpet av natta for å slukke igjen. Det skal bo tre personer i huset som ifølge politiet alle er på utenlandsferie.

Dame innelåst på do

Ellers har det vært en travel natt for alle våre tre politidistrikt. Mest å gjøre er det politiet i Hedmark som har hatt. De har måttet dempe flere fester både i Hamar og Elverum. Spesielt på én av festene i Elverum ble ikke det så godt mottatt, og en person er anmeldt for vold mot tjenestemann. Vedkommende testet i tillegg positivt på bruk av narkotika.

I Hamar ble en tysk kvinne låst inne på et offentlig toalett, og politiet måtte hjelpe henne ut. På Twitter skriver politiet at «låsen aktiveres kl. 24:00, og det ga denne gang en uheldig konsekvens».

I Brumunddal har det i løpet av natta vært innbrudd hos en bedrift, og diverse datautstyr har blitt stjålet.

I tillegg måtte politiet ta hånd om en mann som kjørte ut av veien ved Sjusjøen, samt kjøre en skadd syklist til sykehuset i Kongsvinger.

Mye festing i Lillehammer

Politiet i Gudbrandsdalen har også hatt en del å gjøre i natt. De melder om at det var mye festing og støy denne varme julinatta. I tillegg melder de om tyveri av 2600 kroner fra en hotellresepsjon i Lillehammer. Tre unge menn med utenlandsk utseende stakk fra stedet. En bil i Vågå sentrum mistet skiltene sine i løpet av natta. Den manglet både forsikring, EU-kontroll og årsavgift.

Slåssing i Vest-Oppland

Politiet i Vest-Oppland twitrer om slåssing både på Gjøvik og i Raufoss. I Raufoss oppstod det bråk da ubudne gjester dukket opp på en fest. Politiet fik ordnet opp, men måtte komme tilbake for å ordne opp en gang til da bråket tok seg opp igjen. De tok med seg en mann i 20-årene til arresten. I tillegg var det slåssing i Gjøvik sentrum, og en mann ble anmeldt for bruk av narkotika.