Totenpop på timeplanen

8. klassinger på Lena har gammalpop på timeplanen.  I dag var artisten Viggo Sandvik invitert som lærer.

Totenpop på timeplanen
Foto: Jorun Vang / NRK

Sandvik fortalte lydhøre 8.klassinger om hvordan Totenbanda preget popmusikken i Norge på 60 og 70-tallet. - Jeg ble musiker for å sjekke damer! spøkte ex-Vazelina-vokalist Sandvik.

 

Lokalpop entusiast står bak

Fra Brio Band til Vazelina er arbeidstittelen på undervisningsopplegget. Det bygger på et hefte som er utarbeida av Sigbjørn Hemstad. Han har samla gamle plater og artikler om Totenpopens historie.

Hemstad forteller at Totenpopen ledet an når det gjaldt utviklingen av popen i Norge. En plateprodusent han har vært i kontakt med at det var tre miljøer de så etter på 60- og 70-tallet og det var Oslo, Stavanger og Toten. " Herfra kom det stadig nye artister", fortalte produsenten ti Hemstad.  Mer om Totenpop her

 Kunnskapsløft

Inspektør Willy Skjæret startet opplegget på Lena ungdomsskole i fjor høst.

Han sier det er helt i tråd med den nye læreplanen for grunnskolen, Kunnskapsløftet, som krever at elevene skal bli godt kjent med sitt eget hjemmemiljø. - Det gjelder næringsliv, arbeidsliv og kultur. Ikke minst musikk, sier Skjæret.

Mandag fikk elevene i 8. klasse ved Lena ungdomsskole høre om Brio Band, Falcons, Una Corda og Wentzel, og kanskje den største og mest banebrytende av dem alle, Inger Lise Andersen.

Og etter Viggos muntre og levende historietime om Toten-popen, var det dans, 60-tallsdans. Du kan høre Jorun vangsreportasjen fra pop-timen her. 

 

 

 

 

 

 

Totenpop er fag
Foto: Jorun Vang / NRK