NRK Meny
Normal

Tormod Bakke blir politimester

Førstestatsadvokat i Hedmark og Oppland, Tormod Bakke, blir ny politimester i Hedmark. Han tar over for Svein Opshal.

Tormod Bakke
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Bakke, som er 56 år gammel, utnevnes i en åremålsstilling på seks år, og det er Justis- og politidepartementet bestemmer når han skal begynne i stillingen.

Bakke som sjøl har vært elleve år i politiet, sier det er en utfordrende jobb han går inn i.

- De største utfordringene er det organisatoriske og å ha tilstrekkelig og kompetent personell til enhver tid, sier Bakke.

Det er flere år siden Bakke selv var i politiet og det er mye som har endret seg siden den gang. Særlig folks interesse for kriminalsaker, sier Bakke.

- Det fører til at mer av politiets arbeid og etterforskning blir offentlig, og det er både bra og dårlig, sier Bakke.

Storberget fornøyd med valget

Justisminster Knut Storberget er fornøyd mer at det er Bakke som blir ny politimester.

- Jeg har kjent Bakke i en årrekke, og er ikke i tvil om at han r rette mann for jobben, sier Storberget til Ostlendningen.no

Stillingen utlyst to ganger

Stillingen som politimester i Hedmark ble lyst ut to ganger på grunn av lav søkning. I første runde var det bare fire personer som søkte jobben som politimester. Politidirektoratet mente det var altfor få søkere til en så viktig jobb.

Bakke søkte stillingen etter 2. gangs utlysning. Da var det i alt sju søkere til stillingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.