NRK Meny
Normal

Tør ikke fortsette rettsak

Ekteparet Kristiansen i Elverum tør ikke fortsette ankesaken mot Block Watne. De frykter økonomisk ruin hvis de taper igjen.  

Ekteparet Kristiansen
Foto: NRK

- Maken til urettferdighet har vi aldri opplevd. Dette er et signal til bygningsbransjen om at de bare kan gjøre det de vil, sier paret. 

Forliket innebærer at de får en erstatning på 450.000 kroner fra Block Watne. Det opprinnelige kravet var 1,7 millioner kroner.

Bitter kamp

I to år har Torill og Steinar Kristiansen kjempet en bitter kamp mot Block Watne for å få erstatning for huset sitt. Det har sunket i bakken fordi det ble bygget på en gammel søppelfylling.

I tingretten tapte ekteparet saken, fordi retten mente kravet var foreldet.

Risikerte å betale saksomkostninger

I ankesaken skulle det føres nye bevis. Men nå tør ikke ekteparet fortsette kampen. De våger ikke risikere å tape på nytt og dermed måtte betale 700.000 kroner i saksomkostninger.

 

Huset til ekteparet Kristiansen sank i bakken
Foto: NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.