NRK Meny
Normal

To fikk røykskader etter leilighetsbrann

To beboere ble kjørt til sykehus med lettere røykskader etter en brann i en leilighet i Hamar sentrum mandag kveld.

Laster kart, vennligst vent...

EVAKUERT: Til sammen fem personer ble evakuert fra sine leiligheter i blokka som ligger i Furnesvegen 67 etter brannen mandag kveld.

Ifølge politiet oppstod brannen i et møbel i en leilighet i 3. etasje i blokka som ligger i Furnesvegen 67. Den mannlige beboeren i leiligheten skal ha sovet, men våknet og startet slukking av brannen.

– Han ble sannsynligvis vekket av alarmen som gikk og fikk slukket brannen som var i et møbel - en stol. Men han fikk i seg en del røyk, og det ble en del røyk i ganger og korridorer i hele bygget, opplyser operasjonsleder Trond Sulen hos politiet i Hedmark.

Mannen har pådratt seg røykskader og ble sammen med en av naboene kjørt til sykehus for en sjekk. Ingen av dem skal være alvorlig skadet.

Til sammen fem personer er evakuert fra sine leiligheter på grunn av røykskader. Disse bor nå på hotell eller har overnattet hos venner og kjente.

Rett før midnatt ble det meldt om at nødetatene hadde kontroll over situasjonen. Politiet skal foreta en åstedsundersøkelse for å forsøke å finne brannårsaken.