NRK Meny
Normal

To Birkebeinerritt

Nå kan enda flere få anledningen til å kalle seg Birkebeinere, dog uten å få merke.

Birkebeinerrittet 2006
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

SE: Verdens største terrengritt utvides

Det blir arrangert nok et Birkebeinerritt på sykkel i år, og det dagen før det fulltegnede rittet lørdag den 30.august.

Utsolgt på 90 sekunder

Lørdag starter 16 500 syklister på de 92 kilometrene over fjellet fra Rena til Lillehammer, løpet ble fulltegnet på halvannet minutt.

- Vi fikk sjokk over pågangen. I løpet av kort tid stod det 11 000 syklister på venteliste, og flere av disse lurte på om det var mulig med at alternativt tilbud, sier Tone Lien i Birkebeinerrittet.

De ansatte ved Birkebeiner-kontoret ved påmelding til 2011.
Foto: Anne Kari Løberg / NRK

5000 deltakere

"Fredagsbirken" blir navnet på det nye tilbudet, som skal gå i akkurat den samme traséen som hovedrittet dagen etter. Løpet starter klokka ni på morgenen og arrangøren garanterer like god service og fasiliteter.

- Vi åpner for 5000 deltakere. De 11 000 som står på venteliste til hovedrittet får tilbud først, sier Tone Lien, som er sikker på at også dete rittet blir fulltegnet ikke lenge etter påmeldingen starter første april.

Ikke merke

"Fredagsbirken" blir et mindre konkurransepreget arrangement, folk som stiller opp kan nok kalle seg Birkebeinere, men noe merke får de ikke.

- Folk kan melde seg på i puljer etter antatt form. De som for eksempel tror de klarer turen på fire timer kan melde seg på en firetimerspulje, sier Lien.

"Fredagsbirken" gjelder også som seeding til hovedrittet året etter. De som gjør det best får automatisk forrang til plass i neste Birkebeinerritt, og blir seedet etter tiden de får i "Fredagsbirken"

- Dette er et arrangement det er behov for. Folk som ikke fikk plass i Birkebeinerrittet var leie seg, men får nå en ny mulighet, sier Lien.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND