NRK Meny
Normal

To 25-åringer blir ordførere

De to 25-åringene Bjørnar Tollan Jordet (SV) og Espen André Kristiansen (Ap) blir etter alt å dømme nye ordførere i Tolga og Åmot.

Bjørn Tollan Jordet

25-åringen Bjørn Tollan Jordet (SV) blir ny ordfører i Tolga.

Foto: Privat

Ungdommene overtar etter Sp-ordførerne Erling Aas-Eng (46) i Tolga og Ole Gustav Narud (53) i Åmot.

Valgets taper størst

En av valgets tapere, SV, gjorde brakvalg både i Tynset og nabokommunen Tolga og får ordførerne i begge. I Tynset er SV største parti med 29,3 prosent, og SV ligger ikke langt unna i Tolga med 23,3 prosent. Der er bare Sp større.

SVs Bjørnar Tollan Jordet blir ordfører med støtte fra Arbeiderpartiet og Frie Velgere. Senterpartiet mistet flertallet og går tilbake fra åtte til seks representanter.

Ap+ H i Åmot

I Åmot er kabalen etter valget allerede lagt. Espen André Kristiansen (Ap) blir ordfører takket være alliansen mellom Ap, Venstre, Høyre og Pensjonistpartiet. Høyres Sissel F. Rustad blir varaordfører, mens Pensjonistpartiet får lederen av hovedutvalget for helse og omsorg.

Selv om Sp gikk mest tilbake i valget, er det fortsatt det største partiet i kommunen med åtte representanter i det nye kommunestyret, mens Ap får sju, tre flere enn nå.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mann kjørte uten gyldig førerkort

    Politiet stanset i formiddag en sjåfør i Brumunddal. Mannen var i 60-åra og blir anmeldt av UP, fordi han kjørte uten gyldig førerkort.

  • Smerter i nakke etter kollisjon

    Føreren av en personbil klaget over smerter i nakken, etter ei ulykke ved skytterhuset i Elvedalen i Snertingdal i formiddag. Personbilen kjørte inn i en lastebil bakfra. Trafikken går greit forbi stedet, melder politiet på Twitter.