Tina Lie på Innlandsscenen

Tina Lie fra Fåvang har det siste året jobbet med sitt nye album samtidig som hun har kjøpt og restaurert "Huset Granmo" i Fåvang sentrum. Se henne opptre på Innlandsscenen hos NRK Hedmark og Oppland.

Se Tina Lie spille på Innlandsscenen

Se Tina Lie spille på Innlandsscenen.

30. april fikk den lokale musikken i Hedmark og Oppland en ny scene. Ukentlig tas live-scenen i NRKs lokaler på Storhove i Lillehammer i bruk og du kan få med deg minikonsertene direkte både i radio og på nett.

I Hedmark og Oppland er det mange og varierte musikkmiljøer og dette blir en mulighet for å vise fram dette mangfoldet. Konsertene vil bli varierte, med unge, gamle, debutanter og erfarne artister.

Tina Lie med nytt album

Tina Lie er mer melankolsk på sitt nye album

Foto: Henk Bleeker

Erfaren med ny plate

Den norske Americana/vise sangeren Tina Lie må nok regnes i den siste kategorien - nemlig erfaren.

Hun ga ut sitt debutalbum "He tickles my fancy" i 2005. I 2009 kom oppfølgeren "Free enough to fall" og i 2011 ga hun ut sitt tredje album "Notes".

Nå er hun tilbake med nytt materiale. Tina har denne gangen fått med seg venner som Byron House ( Robert Plant bassist ) og dobro-spiller Knut Hem.

Albumet plasserer Tina Lie i et mer melankolsk landskap enn tidligere.

Nå er hun klar til å turnere og promotere det nye albumet både i Norge og Nederland.

Nytt hus

Det nye huset til Tina Lie er satt tilbake i tid

Slik ser det 'nye' huset til Tina Lie ut

Foto: Privat

Tina har det siste året jobbet med albumet mens hun har kjøpt og restaurert "Huset Granmo", et historisk overnattingssted i en ren 30-talls stil.

Huset Granmo er en gammel drøm som har gått i oppfyllelse for Tina, restaurering av huset har vært både en kreativ og arbeidskrevende prosess.

Tina har prøvd å gjenskape den gode stemningen fra 30 tallet. Alle ting i huset er gamle. I skuffer og skap, hyller og på veggene, finner du ting fra den gang da. Vi vil at det skal være et levende hus. Alle ting kan brukes, røres.

Men nå - på Innlandsscenen

En splitter ny livescene er bygget opp i NRKs lokaler på Storhove i Lillehammer og det er der konsertene finner sted.

Samtidig slår vi selvfølgelig av en prat med ukens gjest. I etterkant vil deler av konserten være tilgjengelig på nettsidene våre og på YouTube.

Tina Lie spiller onsdag 14. mai mellom klokken 1500 og 1530. Alt direkte overført på våre nettsider nrk.no/ho og på vår ettermiddagssending på P1.