NRK Meny
Normal

Tiltalt for bildrap etter ulykke i Løten

En drosjesjåfør i 60-åra er tiltalt for uaktsomt bildrap, etter at passasjeren hans døde i en ulykke ved Myklegard i Løten i oktober i fjor.

Dødsulykke

Ulykken skjedde ved Myklegard der riksvei 25 og riksvei 3 krysser.

Foto: Frode Meskau / NRK

Den tiltalte mannen kjørte drosje og hadde med seg en kvinnelig passasjer da ulykken skjedde.

Ifølge tiltalen så han seg ikke godt nok for da han krysset riksvei 25 for å kjøre inn på riksvei 3 mot Løten sentrum.

Døde av skadene

Drosjen kom fra Elverum. Da sjåføren svingte av ved Myklegard og krysset motgående kjørefelt på riksvei 25, kolliderte han med en Ford Excursion, som er en stor personbil.

Denne bilen traff drosjen i siden og passasjeren i drosjen døde av skadene hun fikk i kollisjonen.

Forferdelig trist

Drosjesjåføren hadde vikeplikt og er tiltalt for ikke å ha vært oppmerksom nok på trafikksituasjonen, og ved uaktsomhet å ha forårsaket en annens død.

Mannens forsvarer, advokat Odd-Rune Tostrup sier dette er en forferdelig trist sak for alle parter. Han ønsker ikke å gi noen flere kommentarer før rettssaken er i gang.

Ingen andre ble alvorlig skadet i ulykken, som skjedde klokka 9.30 den 23. oktober i fjor.

En dag i retten

Rettssaken mot drosjesjåføren i 60-åra kommer opp i Hedmarken tingrett den 21. november. Det er satt av en dag til saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK