NRK Meny
Normal

Tiltales for drap og ran

Riksadvokaten har gitt ordre om skjerpe tiltalen etter bildrap på Kongsvinger. Tiltalen som går på drap og ran, har strafferamme på inntil 21 år.

Bildrap, Kongsvinger

2. oktober kjørte 24-åringen ned og drepte ei kvinne i Kongsvinger.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det var 2. oktober i år at ei 49 år gammel kvinne skulle ta ut penger i en minibank i Kongsvinger. Da den tiltalte 24-åringen forsøkte å stjele bilen hennes, kastet hun seg på panseret for å hindre ham. Etter 600 meter ble hun kastet av, og døde senere av skadene.

Mannen har sittet varetektsfengslet, siktet for forsettelig drap siden da, men riksadvokaten har nå tatt ut en betydelig strengere tiltale på drap og ran mot ham.

– Saken er svært alvorlig

Thorbjørn Klundseter

Torbjørn Klundseter er aktor i saken mot 24-åringen. – Saken er svært alvorlig, sier han.

Foto: Rannveig Urdahl / NRK
Fridtjof Feydt

Fridtjof Feydt forsvarer den tiltalte 24-åringen. Han mener tiltalen er streng.

Foto: NRK

Tiltalen er begrunnet med at måten han tok bilen på kvalifiserer til å være et grovt ran. Da kvinna ble kastet av panseret, traff hun et trafikkskilt og fikk så store skader at hun senere døde.

– Denne saken er svært alvorlig, sier aktor Torbjørn Klundseter.

– Bileieren ble drept som følge av at hun forsøkte å stoppe tiltalte i å stjele bilen hennes og strafferammen på tiltalen ligger mellom 8 og 21 år, sier han.

– Streng og skuffende tiltale

Mannens forsvarer, Fridtjof Feydt mener tiltalen er streng.

– Dette er meget skuffende. Riksadvokaten har lagt seg på det absolutt strengeste når det gjelder tiltale, sier han til Glomdalen.no.

Innrømmer faktiske forhold

I tillegg til drap og ran er mannen tiltalt for bilkjøring mens han var påvirket av narkotika (Prøver viste at han var påvirket av både amfetamin, metamfetamin, klonazepam og flunitrazepam.), for bilbrukstyveri og to tilfeller av tyveri.

Mannen har innrømmet de faktiske forholdene i saken, men sier seg ikke skyldig i forsettelig drap.

Rettsaken mot mannen er berammet i Glåmdal tingrett 12., 13. og 14. januar.

Bildrap, Kongsvinger

Kvinna ble kastet av panseret og traff et skilt. Skadene var så alvorlige av hun døde på sykehuset.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK