NRK Meny
Normal

– Tilsto ulvejakt for å slippe ut av fengsel

Den antatte hovedmannen i ulverettsaken, sier han tilsto ulovlig ulvejakt i politiavhør i panikk for å slippe ut av fengsel. Senere trakk han tilståelsen.

Ulv skutt ulovlig, mars 2014, i hedmark

ULOVLIG JAKT: Fem menn møter i lagmannsretten etter at de ble dømt i tingretten for organisert ulvejakt. En 49-åring ble også dømt for å skutt en ulv på åtejakt etter rev en måned etter.

Foto: Bilde fra ulveskytterens mobiltelefon beslaglagt av Økokrim

49-åringen som er utpekt som hovedmannen i saken forklarte i Eidsivating lagmannsrett onsdag at han en februardag i 2014 skulle ut og jakte rev med en medtiltalt 44-åring. Han fastholder dermed forklaringa fra tingretten.

Hovedtiltalt i ulvesaken : – Så etter revespor

Da mannen først ble avhørt av politiet, sa han også at han hadde vært på revejakt, men i et nytt avhør tilsto han forsøk på å felle ulv. Denne tilståelsen trakk han seinere.

– Det hadde med måten jeg ble pågrepet på. De stormet huset mitt. Jeg var livredd og fikk panikk på glattcella. Jeg tilsto for å slippe ut, og tenkte det ikke var noe problem, foklarte han i retten.

I retten onsdag ble dette avhøret spilt av.

I sin forklaring sa mannen at han mange ganger har snakket med andre om ulvespor, men at det var av hensyn til hundene og deres sikkerhet. Han sa også at han hadde vært med på ulvejakt en gang, men at det var lovlig jakt.

Fra tingretten til lagmannsretten

Rettsaken mot fem menn pågår nå i Eidsivating lagmannsrett. Mennene ble dømt i tingretten for å ha deltatt i ulovlig, organisert ulvejakt i Elverum i februar 2014. 49-åring som er den antatte hovedmannen i saken, ble også dømt for å skutt en ulv på åtejakt etter rev en måned etter.

– Tullet med at det var skutt etter mange ulv

I sin forklaring sa 49-åringen at han møtte to andre jegere ute i terrenget den aktuelle ferbruardagen. Den ene av dem ble dømt i tingretten, den andre frikjent.

– De så etter det jeg antok var ulvespor. Jeg tenkte de skulle på harejakt eller revejakt, og ville sjekke hvor de kunne slippe hundene, forklarte han.

Jeg sa til til ham at kameraten min hadde skutt mange skudd etter mange ulver. Det er bare slik jeg er, jeg ville tulle med han, forklarte han.

Tiltalt 49-åring

Sjøl sa han at han var sjuk og ikke jaktet i det hele tatt den dagen, og bare så etter spor fra bilen. Han sier at han etterhvert fikk høre av den medtiltalte 44-åringen at han hadde løsnet skudd. Han har forklart at han trodde han skjøt etter rev.

Les: - Her skjøt han etter ulvene

Undervegs den dagen traff han også, ifølge egen forklaring, tilfeldig 53-åringen som også er blant de tiltalte.

– Jeg sa til til ham at kameraten min hadde skutt mange skudd etter mange ulver. Det er bare slik jeg er, jeg ville tulle med han, forklarte han.

Tiltaltes forklaring er at han kun var ute med kameraten på revejakt, og traff de andre tilfeldig. Det tror ikke påtalemyndigheten på.

De mener det var et organisert fellingsforsøk på tre ulver.