NRK Meny
Normal

Tilstår å ha medvirket til drapet på Bakken

Mannen i 30-årene som er siktet i Dokka-drapet erkjenner straffskyld for medvirkning for drapet på Nils Olav Bakken i september. Bakken ble funnet drept i et bål.

Nils Olav Bakken

DREPT: Nils Olav Bakken ble funnet død ved en skogsbilvei på Veståsen i Søndre Land i september. Obduksjonsrapporten viser at han også ble drept her.

Foto: Privat / Politiet

– Han knytter også de to andre til saken, men jeg ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hva han har forklart om dem, sier politiadvokat Kristian Johansen.

Nils Olav Bakken ble funnet drept i et bål i Søndre Land i september.

Ble drept på funnstedet

Kristian Johansen, politiadvokat

TILSTÅR: Politiadvokat Kristian Johansen sier en av de siktede innrømmer å ha medvirket til drapet.

Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Ifølge Johansen viser den endelige obduksjonsrapporten at Bakken ble drept på samme sted som han ble funnet.

I november ble tre personer pågrepet i saken. En kvinne i 40-årene, hennes sønn i 20-årene og hennes ekskjæreste i 30-årene.

Kvinnen og sønnen har i avhør knyttet seg til selve drapet, men har ikke erkjent straffskyld. Mannen i 30-årene har ikke har villet forklare seg før denne uka.

– I avhør har han nå innrømmet å ha medvirket til drapet. Vi har en teori om motiv, men ønsker ikke å gå ut med det på nåværende tidspunkt, sier Johansen.

Mannens forsvarer Per Espen Eid bekrefter at hans klient har erkjent straffskyld for medvirkning, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Det skjedde i et avhør som ble gjort på mandag. Jeg kan ikke si noe om hva han har forklart i dette avhøret, sier Eid.

Motsatte seg fengsling

Arnor B. Ilstad

NEKTER: Forsvarer Arnor B. Ilstad sier hans klient nekter straffskyld og at hun ikke vil sitte i varetekt lenger.

Foto: Erik Johan Egenes / NRK

Torsdag ble det klart at de tre siktede blir varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen i 30-årene godtok videre fengsling, mens kvinnen ønsket å bli sluppet fri.

– Hun har forklart seg veldig utførlig til politiet gjentatte ganger. Hun mener hennes tilknytning til saken er så svak at det ikke står i forhold til belastningen det er for henne å sitte i varetekt i ytterligere fire uker, sier hennes forsvarer Arnor B. Ilstad.

Etterforskningen pågår fortsatt for fullt med avhør og tekniske undersøkelser.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang