NRK Meny

Tidligere banksjef tiltalt

Oppsummert

En tidligerere banksjef i Valdres er tiltalt for grov økonomisk utroskap etter at han skal ha gitt lån og garantier for nær 28 millioner kroner til selskap som ikke kunne betale for seg. Tiltalte nekter straffeskyld.

 • Tidligere banksjef anker dom

  – Den tidligere banksjefen i Valdres anker dommen der han er dømt til fengsel i to og et halvt år for grov økonomisk utroskap, sier forsvarer Per Danielsen. Han mener dommen er en svært streng, og at tiltalte ikke har gjort dette i vinnings hensikt.

  Per Danielsen
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
 • Påstand om fengsel for banksjef

  Aktor krevde 3 års fengsel for eksbanksjefen i Valdres som skal ha lånt ut nær 28 millioner kroner uten sikkerhet. Mener også han må tilbakebetale over 11 mill til banken. Forsvareren ville ha full frifinnelse. Dom faller 29. desember.

  Oslo tinghus
  Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix
 • - Hadde styret i ryggen

  Forsvarer Per Danielsen mener banksjefen hadde godkjenning av styret for beløpene han lånte ut. Den tidligere banksjefen er tiltalt for å ha lånt ut nær 28 millioner kroner uten nødvendig sikkerhet.

  Per Danielsen
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
 • Vil kreve erstatning

  Banken vil kreve erstatning på mer enn 15 millioner kroner fra den tidligere banksjefen i Valdres. Det kom fram i aktors innledningsforedrag. Den tidligere banksjefen er tiltalt for å lånt ut nær 28 millioner kroner uten sikkerhet.

 • Mener seg uskyldig

  Den tidligere banksjefen i Valdres erklærte seg ikke skyldig da saken mot han startet i Oslo tingrett i dag. Han er tiltalt for grov økonomisk utroskap etter at han skal ha lånt ut nær 28 millioner kroner uten nødvendig sikkerhet.

  Folk på vei inn i Oslo Tinghus
  Foto: Tobias Linnerud Fredø / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ung Dokkamann omkom i ulykke

  En 21 år gammel mann fra Dokka ble natt til søndag funnet død i Trondheim. Det melder OA. 21-åringen var student i Bergen, og på helgebesøk i Trondheim. Han ble funnet død i vannet ved Trondhjems sjøfartsmuseum. Politiet mener dødsfallet skyldes en ulykke.

 • Oppdatering om trailer av veien

  Trafikken kan passere i et felt, men det vil bli stengt en kort periode når berging kommer, etter at en trailer kjørte av veien på riksvei 3 ved Hanestad i morgentimene.

 • Trailer av veien

  På riksvei 3 ved Hanestad i Hedmark har en trailer kjørt av veien. Trafikken blir dirigert på stedet, opplyser Vegtrafikksentralen.