NRK Meny
Normal

Ti-åring skadet i alpinsenter

En 10 år gammel gutt fikk bruddskader da han fikk et takras over seg i Lierberget Alpinsenter i Vangsåsen søndag formiddag.

Gutten pirket borti snø og is på taket på en startbu i alpinsenteret, og utløste et ras. Dermed fikk han en snø- og isblokk på 400 kilo over beina.

Han ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus med bruddskader i beina.

– Beklagelig

Ledelsen i alpingruppa i Vang skiløperforening møttes søndag kveld for å diskutere det som hadde skjedd.

De hadde også kontakt med guttens familie.

– Vi har fått beskjed om at det er bra med gutten, og det vil gå fint. Men vi beklager jo ovenfor gutten og familien, sier styreleder i alpingruppa, Kjetil Sveen.

– Det er beklagelig at det kan skje en slik ulykke. Det vi ser er at internkontrollen hos oss er fulgt, sier Sveen.

Han legger til at de aldri har sett faren for snøras fra denne bua. Bua er 1,5 meter høy og fire kvadratmeter stor. Bua har stått der i 30 år uten at det har skjedd noe.

– I ettertid ser vi jo at bua burde vært måket, men den har altså stått i cirka 30 år uten at det har skjedd noen ulykke der, sier Sveen.

Ikke flere rasfarlige tak

Søndag hadde de også en gjennomgang av de andre bygningene, og konklusjonen er at det ikke er flere tak som er rasfarlige.

– Det er flate tak, og det er tak med annet dekke, sier Sveen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leteaksjon i avsluttet

  Leteaksjonen på Valdresflya i Oppland er nå avsluttet. Begge personene sjekkes av helsepersonell, melder politiet.

 • Leteaksjon på Valdresflya

  En skuterpatrulje er sendt ut for å lete etter en person som har kommet bort fra turkameraten sin på Valdresflya i området. Det er dårlig vær i området og ikke mulig å fly med helikopter. Letemannskapene har hatt telefonkontakt med vedkommende.

  Laster Twitter-innhold
 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.