NRK Meny
Normal

Ti-åring skadet i alpinsenter

En 10 år gammel gutt fikk bruddskader da han fikk et takras over seg i Lierberget Alpinsenter i Vangsåsen søndag formiddag.

Gutten pirket borti snø og is på taket på en startbu i alpinsenteret, og utløste et ras. Dermed fikk han en snø- og isblokk på 400 kilo over beina.

Han ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus med bruddskader i beina.

– Beklagelig

Ledelsen i alpingruppa i Vang skiløperforening møttes søndag kveld for å diskutere det som hadde skjedd.

De hadde også kontakt med guttens familie.

– Vi har fått beskjed om at det er bra med gutten, og det vil gå fint. Men vi beklager jo ovenfor gutten og familien, sier styreleder i alpingruppa, Kjetil Sveen.

– Det er beklagelig at det kan skje en slik ulykke. Det vi ser er at internkontrollen hos oss er fulgt, sier Sveen.

Han legger til at de aldri har sett faren for snøras fra denne bua. Bua er 1,5 meter høy og fire kvadratmeter stor. Bua har stått der i 30 år uten at det har skjedd noe.

– I ettertid ser vi jo at bua burde vært måket, men den har altså stått i cirka 30 år uten at det har skjedd noen ulykke der, sier Sveen.

Ikke flere rasfarlige tak

Søndag hadde de også en gjennomgang av de andre bygningene, og konklusjonen er at det ikke er flere tak som er rasfarlige.

– Det er flate tak, og det er tak med annet dekke, sier Sveen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 3000 på ulvedemonstrasjon

  Cirka 3000 personer møtte fram foran Stortinget for å vise sin støtte for ulven og motstand mot regjeringens ulvepolitikk.Tore Hauge fra Rena var blant dem som fikk mest oppmerksomhet. – Både jeg og kona har fått føle på hvordan det er å fronte ulven.

 • Sterk start av Quarcoo

  Sprinter Jonathan Quarcoo fra Elverum fikk en flott start på sesongen, da han i dag vant stevnet Bassen sprint i ettermiddag. Vinnertiden på 60-meteren ble 6.77, ett hundredels sekund bak personlig rekord.

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her