NRK Meny
Normal

Ti-åring skadet i alpinsenter

En 10 år gammel gutt fikk bruddskader da han fikk et takras over seg i Lierberget Alpinsenter i Vangsåsen søndag formiddag.

Gutten pirket borti snø og is på taket på en startbu i alpinsenteret, og utløste et ras. Dermed fikk han en snø- og isblokk på 400 kilo over beina.

Han ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus med bruddskader i beina.

– Beklagelig

Ledelsen i alpingruppa i Vang skiløperforening møttes søndag kveld for å diskutere det som hadde skjedd.

De hadde også kontakt med guttens familie.

– Vi har fått beskjed om at det er bra med gutten, og det vil gå fint. Men vi beklager jo ovenfor gutten og familien, sier styreleder i alpingruppa, Kjetil Sveen.

– Det er beklagelig at det kan skje en slik ulykke. Det vi ser er at internkontrollen hos oss er fulgt, sier Sveen.

Han legger til at de aldri har sett faren for snøras fra denne bua. Bua er 1,5 meter høy og fire kvadratmeter stor. Bua har stått der i 30 år uten at det har skjedd noe.

– I ettertid ser vi jo at bua burde vært måket, men den har altså stått i cirka 30 år uten at det har skjedd noen ulykke der, sier Sveen.

Ikke flere rasfarlige tak

Søndag hadde de også en gjennomgang av de andre bygningene, og konklusjonen er at det ikke er flere tak som er rasfarlige.

– Det er flate tak, og det er tak med annet dekke, sier Sveen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.