NRK Meny
Normal

Tegner tanker til teateret

Elevene i 1. og 3. klasse ved Hammartun barneskole på Lillehammer hjelper voksne teaterskuespillere med å finne ut hvordan en tanke ser ut.

3. klasse ved Hammartun

Det gjør barna gjennom å tegne sine kreative forslag til Teater Leven og skuespiller Anne Flugstad.

Nå har tankeforslagene hengt til utstilling i to uker på skolen og reiser videre til Vargstad videregående. Der skal elevene lage kostymer og scenografi ut i fra ideene om hvordan en tanke ser ut.

 

Trym
Foto: NRK

 

De som skal spille tankene i forestillingen, Helena Klaren og Henrik Slåen fra Teater Leven, får inspirasjon og kjenner seg igjen i tegningene med både kruseduller og streker.

Og 3. klassingen Trym bidrar gjerne med tegninger og ideer. Han har tegnet en grønn, rød, gul og svart tegning av en som er sint og glad og hopper rundt omkring.

Forestillingen der barnas bidrag inngår heter "Eppel, Peppel, Pippil" og handler om jenta Pippil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Åpnet for normal trafikk igjen

  Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.

 • Lange køer inn mot Elverum

  Det har vært lange køer på riksvei 3/25 inn mot Elverum i dag. Køene skyldes veiarbeid og trafikkdirigering på Grindalsmoen. Asfaltarbeid i natt ble forsinket etter problemer med en maskin. Trafikken har i perioder stått stille helt fra Midtskogen.

  Kø inn mot Elverum
  Foto: Vibecke Vold Haagensen / NrK
 • Folldøl slipper søppel-bot

  En gårdbruker i Folldal slipper bot etter først å ha blitt anmeldt for forsøpling med en privat avfallsplass i nærheten av elva Folla. I følge Østlendingen slipper mannen å betale fordi han på eget initiativ har ryddet opp etter seg.