NRK Meny
Normal

Tatt med 15 kilo hasj i bagasjen

Politiet fant en bag full av hasj da de stoppet en bil med tre menn på Skarnes i mars. Nå må de tre møte i Glåmdal tingrett, og risikerer flere års fengsel.

Glåmdal tingrett

Rettssaken mot de tre mennene starter i Glåmdal tingrett på mandag.

Foto: Linda Vespestad / NRK

De tre utenlandske mennene er tiltalt for å ha hatt 15 kilo hasj i bilen de kjørte. Mandag morgen må de møte i Glåmdal tingrett. To av mennene er fra Albania, mens tredjemann bor i Sverige.

Inntil 10 års fengsel

Hendelsen sees på som en grov overtredelse noe som har en strafferamme på fengsel i inntil 10 år.

– Det er en grov narkotikaforbrytelse, og har vært etterforsket effektivt. Dette er en sak vi prioriterer, sier politiadvokat og aktor i saken, Wigdis Hjalmarsen.

Det var midt på dagen den 12. mars i år at de tre mennene ble stoppet av en politipatrulje på E16 på Skarnes i Sør-Odal. Hvorfor akkurat denne bilen ble stoppet ønsker ikke politiadvokaten å si noe om, men sier at det vil komme fram under rettssaken.

Da politiet åpnet bagasjerommet fant de en bag med narkotika. Etter nærmere undersøkelser viste det seg å være 15 kilo hasj.

Gateverdien varierer ut ifra styrkegraden på hasjen, og hvor store mengder man kjøper, men det koster mellom 100 og 150 kroner for ett gram hasj noe som kan gi dette partiet en verdi på et par millioner.

Mennene var på vei ut av Norge med hasjen, ifølge politiet.

Sitter i varetekt

To av mennene erkjenner straffskyld etter tiltalen, mens tredjemann nekter straffskyld. De har sittet i varetekt siden de ble pågrepet den 12. mars.

– Det er fordi de ikke har fast adresse i Norge, og heller ingen øvre tilknytning til Norge så var det fare for at de kunne forlate landet. Derfor har de sittet fengslet, sier Hjalmarsen.

Hun regner med at mennene blir sittende i fengsel til dommen er rettskraftig. Noe som trolig kan bli en stund siden hun ikke ser bort ifra at dommen vil bli anket.

Det er satt av to dager til saken i Glåmdal tingrett på Kongsvinger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.