NRK Meny
Normal

– Dette står ikke AUF for

AUF-leder Eskil Pedersen tar sterk avstand fra at flere medlemmer av partiet i Hedmark skal ha tatt del i en antisemitistisk kommentar på nettsamfunnet Facebook

AUF-leder Eskil Pedersen.

AUF-leder Eskil Pedersen tror alle ser at jødehets ikke er noe partiet står for.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Men AUF-lederen tror allikevel ikke at partiet har tatt skade av saken der flere medlemmer skal ha tatt del i en antisemittistisk kommentar på Facebook.

– Jeg tror alle ser og forstår at jødehets ikke er noe AUF står for, sier Pedersen til NRK.

Forventer at det ikke gjentar seg

I går ble det avholdt krisemøte i Hamar Arbeiderparti, noe som ifølge Pedersen viser hvor alvorlig partiet ser på saken.

– De er konsekvente i at man aldri skal generalisere noen, og det at de raskt tar kontakt gjør det tydelig at dette ikke er akseptabelt, sier Pedersen.

AUF-lederen advarer mot uakseptabel bruk av sosiale medier, hvor mange kan lese kommentarene som blir postet på for eksempel Facebook. Pedersen understreker at real språkbruk derfor er viktig på nettet.

– Jeg forventer at dette ikke gjentar seg, avslutter Pedersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av vegen i Åsnes

    En bil har kjørt av vegen på riksvei 2 ved Kløftbrua i Åsnes. Nødetatene er på stedet og sjåføren blir undersøkt av helsepersonell. Uhellet skjedde like før klokka ni i dag.

  • Suksess for Gjøvik-bedrift

    Gjøvik-bedriften Øveraasen, som leverer snøryddingsutstyr til flyplasser i hele verden går mot et rekordår med en omsetning på 500 millioner kroner. De har doblet antall ansatte til 125 på et og et halvt år.

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.