NRK Meny
Normal

Tannlege tok med jobben til hytta

Tannlege Mette Rogne fra Bergen trives så godt på hytta i Valdres at hun like godt startet en filialpraksis i Vang. Hun er langt ifra den eneste som tar med seg jobben til hytta.

Mette Rogne

NY PRAKSIS: Tannlege Mette Rogne fra Bergen starter en filialpraksis i Vang slik at hun kan være mer på hytta.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Ifølge Prognosesenterets hytteundersøkelse tilbringer nordmenn i snitt 49 dager på hytta hvert år, og noe som fører til at jobben noen ganger må være med i bagasjen.

Det er tannlege Mette Rogne fra Bergen et godt bevis på. Hun har privat tannlegepraksis i vestlandsbyen, men trives så godt på hytta i Vang i Valdres at hun åpner et tannlegekontor i Vang.

Jobber på hytta

– Det var primært fordi vi likte oss så godt, og har hørt at det er behov for tannleger her. Samt at min sønn og svigerdatter nå er ferdige tannleger, og da ble det til at vi opprettet en filialpraksis, sier Rogne.

Hun er langt ifra den eneste som tar med seg jobben til hytta. Det merker bygdeutviklingsforetaket Innovangsjon.

– For det første så var det de som har kontorplass her, og kombinerer det med et godt liv på hytta, for det andre så er det de som engasjerer seg i lokalt næringsliv enten som rådgiving eller at de starter noe eget, sier daglig leder i Innovangsjon, Hallgrim Rogn.

Hallgrim Rogn

JOBB OG HYTTA: Mange legger til rette for at de kan dra noen dager tidligere til hytta og jobbe der ifra, sier Hallgrim Rogn.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Ifølge Rogn er det også de som reiser litt tidligere på hytta og jobber der ifra en dag eller to, og på den måten kombinerer jobb og fritid.

– Det er vekst i alle disse tre kategoriene.

Flere hytter

I Vang finnes det cirka 1600 hytter, men tallet øker stadig. Det gjør det også på landsbasis. De siste fem årene har antallet økt fra 399 000 til 416 000 hytter, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Innovangsjon jobber for å inkludere hyttefolket slik at de tilbringer mer tid på hytta, og det viser seg å bære frukter.

– Vi har også merket ved jobbutlysning og på initiativ fra hyttefolket at det er stadig flere som ønsker å være mer i Vang, og at de ser på løsninger som gjør at de kan være mer på hytta.

Og tannlege Rogne gleder seg til hun kan åpne dørene til legekontoret i Vang, og er ikke redd for at jobb på hytta vil ødelegge hyttekosen.

– Jeg er veldig glad i jobben min, og veldig glad i hytta, så det er en vinn-vinn-situasjon.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.